Bătălia electorală la Constanța: cursa de rupt afișe și furat bannere

401
Bătălia electorală la Constanța: cursa de rupt afișe și furat bannere - fondfraudaelectorala-1353942993.jpg
Bătălia electorală în județul Constanța pare să nu se ducă atât între candidați cât între staff-urile și susținătorii acestora.

Afișe rupte, bannere furate, plângeri la poliție și dosare penale, așa se poartă confruntarea electorală pe la spate. 


Polițiștii constănțeni au primit deja trei sesizări de încălcare a legii electorale. IPJ Constanța înregistrează și verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislației electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât și din partea cetățenilor, "tratând toate sesizările cu echidistanță, fără a ține cont de culoarea politică a persoanelor implicate", după cum susțin oamenii legii. 

În paralel, la nivelul județului continuă activitățile de informare, derulate în cadrul campaniei "Tu decizi! Votează legal!", pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la implicațiile legale ale nerespectării legislației în materie electorală și penală.

Trei sesizări de încălcare a legii

Polițiștii constănțeni au înregis-trat trei sesizări, dintre care două în mediul rural și un eveniment în mediul urban.

Primul incident de acest fel a avut loc pe 13 noiembrie. Polițiștii din Tichilești au fost sesizați, prin două plângeri, despre faptul că un bărbat fură bannere ale unor candidați, montate pe drumul județean 223.

Oamenii legii s-au deplasat imediat la fața locului, unde l-au prins pe Ionuț P., de 24 de ani, cu mâța-n sac. Polițiștii au reușit să recupereze afișele în totalitate. Se pare că tânărul avea o afinitate pentru un alt partid politic, așa că nu a putut suporta să vadă alte afișe decât ale…preferatului său. Ionuț P. s-a ales cu dosar penal și este cercetat, în stare de libertate, pentru furt.

Un alt incident a avut loc în municipiul Constanța, cu persoane care, de această dată, nu s-au obosit să fure afișele opozanților, ci să le…acopere.

Pe 19 noiembrie, polițiștii municipiului Constanța au fost sesizați despre faptul că multe dintre afișele electorale ale unui candidat au fost acoperite cu afișe ale altor candidați. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru prinderea și sancționarea responsabililor.

Campanii ale Poliției împotriva fraudelor electorale

Odată cu începutul campaniei electorale a fost lansată, la nivelul județului Constanța, campania Ministerului Administrației și Internelor pentru informarea cetățenilor privind legislația electorală în vigoare "Tu decizi! Votează legal!".

Până în prezent, în întreg județul au fost distribuite peste 2.000 de afișe cu mesajul campaniei către instituțiile partenere și 11.800 de pliante, care au fost înmânate cetățenilor în activitățile specifice, populația fiind sfătuită să voteze legal, să fie responsabilă cu privire la exercitarea dreptului de vot, să nu se lase influențată de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3974 secunde