Bărbatul care a leșinat în boxa acuzaților rămâne arestat

2541
Bărbatul care a leșinat în boxa acuzaților rămâne arestat - 2c7e55694e865b64eebe041d813cb0d8.jpg
Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus punerea în executare a trei dintre cele patru mandate europene de arestare emise de autoritățile germane pe numele lui Ciprian Vasile Radu, inculpatul care a leșinat, cu doar o zi în urmă, în boxa acuzaților, într-una din sălile de judecată ale Palatul de Justiție. El este acuzat de comi-terea mai multor jafuri armate pe teritoriul Germaniei. Judecătorii au luat și măsura arestării, pentru o perioadă de 30 de zile, și au mai dispus amânarea predării sale până la rămânerea definitivă a hotărârii din dosarul care se află încă în stare de judecată (cale de atac - apel), la instanțele din Bacău.
Amintim că joi, când trebuiau să fie judecate cele patru mandate europene de arestare ale lui Radu, acestuia i s-a făcut rău în boxa acuzaților. Magistrații au dispus suspendarea ședinței de judecată, iar la fața locului a fost chemată o ambulanță. Medicii au acordat primul ajutor în boxa în care bărbatului i se făcuse rău, dar cum el nu și-a revenit s-a luat măsura ca, escortat de polițiști, să fie transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța. La spital, bărbatului i-au fost efectuate mai multe analize, pentru a se stabili din ce cauze i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința chiar în sala de judecată.
Potrivit avocatului lui Ciprian Vasile Radu, Liviu Cristescu, clientul său este cunoscut cu boli grave, printre care hepatită, ulcer perforat și pancreatită. Totodată, potrivit unui bilet de ieșire din spital pe care
ni l-a prezentat pe holurile Curții de Apel Constanța fratele inculpatului Ciprian Vasile Radu, acesta ar suferi și de tulburări psihice, diagnosticul pus de medici fiind "tulburare organică a personalității cu decompensări frecvente depresive majore și ideație suicidară în context deteriorativ". Tot în biletul de ieșire din spital se spune că pacientul se afla dinainte în evidențele Spitalului de la Socola, iar recomandările medicilor sunt de continuare a unui tratament strict, dar și de evitare a situațiilor conflictuale.
La data de 25 mai, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile pe numele lui Ciprian Vasile Radu, de 33 de ani, din Bacău, dat în urmărire prin Interpol de autoritățile germane.
El este acuzat că, în perioada 1999 - 2000, a comis mai multe jafuri armate asupra unor bănci din Germania, cauzând astfel o pagubă de 85.000 de mărci germane.
Autoritățile din Germania au emis pe numele tânărului un mandat de arestare europeană, în care solicită magistraților români să îl aresteze și să îl extrădeze pentru a-l judeca în țara pe teritoriul căreia Radu ar fi comis faptele.
La data de 23 mai, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și ai Detașamentului de Poliție pentru Intervenție Rapidă (DPIR) Tulcea au reușit să îl prindă pe Ciprian Vasile Radu în timp ce se plimba pe faleza din localitate. Oamenii legii l-au încătușat pe bărbatul dat în urmărire internațională prin Biroul Interpol Wies-baden și l-au prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care au dispus reținerea acestuia și încarcerarea lui în arestul IPJ Constanța.
Ciprian Vasile Radu a susținut, în urmă cu o săptămână, că nu dorește să fie extrădat pentru că și-a primit deja pedeapsa pentru faptele comise în Germania, fiind condamnat la zece ani de închisoare de către Judecătoria Bacău.
Pentru a lămuri aspectul relatat de bărbat, instanța a cerut Judecătoriei Bacău să trimită o copie după sentința de condamnare a lui Ciprian Vasile Radu, pentru a se stabili dacă el a fost judecat în România pentru aceleași fapte comise în Germania.
Numai că, între timp, la Curtea de Apel Constanța au sosit alte trei mandate europene de arestare emise pe numele lui Ciprian Vasile Radu, tot de autoritățile germane, pentru comiterea unor fapte asemănătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.693 secunde