Bani mai puțini pentru polițiști. Vor primi sporul de 75% și norma de hrană și echipament? Promisiuni pentru tichete de vacanță

60287
Bani mai puțini pentru polițiști. Vor primi sporul de 75% și norma de hrană și echipament? Promisiuni pentru tichete de vacanță - banimai2-1485699996.jpg

Articole de la același autor

Diminuarea bugetului MAI cu 4,3% față de anul 2016, dar și mai multe zvonuri au semănat panică în rândul polițiștilor, în privința sporului de 75%, a normei de hrană și a echipamentului. Ei bine, temerile polițiștilor nu sunt justificate, întrucât Ministerul Finanțelor a inclus sporul de 75% într-un proiect de Ordonanță de Urgență, iar reprezentanții MAI au infirmat vreo modificare în privința normei de hrană și a echipamentului. În plus, polițiștii ar putea beneficia și de tichete de vacanță, potrivit unei declarații făcute de Mircea Dobre, ministrul Turismului. 


Diminuarea bugetului MAI determinat de plecările masive din sistem


Bugetul Ministerului Afacerilor Interne este de 11,18 miliarde de lei, în scădere cu 4,3% față de anul 2016. După anunțarea bugetului, o parte a polițiștilor au crezut zvonurile care anunțau măsuri care le vor tăia din drepturi. Astfel, oamenii legii trebuie să știe că sporul de 75% pentru orele prestate de polițiști în intervalul zilelor de repaus săptămânal, sâmbăta și duminica, de sărbători legale și în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează va fi acordat în continuare. Sporul este inclus în proiectul de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Finanțelor și se va acorda până la sfârșitul anului 2017. 


De asemenea, nu vor exista modificări nici în privința normei de hrană sau a echipamentului. "Cu privire la zvonurile legate de diminuarea normei de hrană și de echipament, ca urmare a micșorării bugetului MAI pe 2017, cu aproximativ 4,3 %, organizația noastră a consultat reprezentanții MAI care au precizat că nu există niciun raport de cauzalitate. De asemenea, nivelul mai mic al bugetului a fost determinat de plecările masive din sistem, iar aici vorbim de toate categoriile de personal (funcționari publici cu statut special și militari), ceea ce a determinat o diminuarea a fondurilor necesare pentru echipament și alte capitole bugetare care sunt legate de personalul încadrat", a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 


Tichete de vacanță pentru polițiști 


Vești bune pentru bugetari, anunțate de Mircea Dobre, ministrul Turismului. Deși în proiectul de buget, dar și în proiectul de Ordonanță de Urgență ce va intra în vigoare începând cu 1 martie 2017, se suspendă acordare acestor tichete de vacanță, ministrul Turismului le-a dat speranțe oamenilor legii și nu numai. Începând cu 1 iulie 2017, fiecare bugetar va primi câte un tichet de vacanță egal cu un salariu minim brut pe economie, adică 1.450 lei. 


"Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar. Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc.", a declarat Mircea Dobre, ministrul Turismului, citat de profit.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde