Bani falși plasați pe piață în Constanța. DIICOT a luat urma falsificatorilor

991
3
Bani falși plasați pe piață în Constanța. DIICOT a luat urma falsificatorilor - fonddiicotadescinslafalsificator-1417020528.jpg

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au descins, ieri dimineață, în mai multe județe, printre care și în Constanța, în căutarea membrilor unei grupări infracționale care falsifica și plasa pe piață bani falși. Până în prezent, spun anchetatorii, au fost descoperiți aproximativ 75.000 de lei, în hârtii falsificate de 100 de lei.

Mii de bancnote falsificate sunt depistate, anual, în circulație în țara noastră, dar anul acesta, cea mai falsificată bancnotă era cea de 100 de lei, după cum au constatat polițiștii de la Brigada de Combatere a Cri-minalității Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în atenția cărora ajung aceste cazuri. De la începutul anului și până în prezent, oamenii legii au depistat, răspândite prin țară, în piețe sau magazine, aproximativ 750 de bancnote falsificate de 100 de lei (75.000 de lei). Astfel că au luat-o pe urma falsurilor, iar ieri dimineață au descins la 28 de adrese, din mu-nicipiul București, Giurgiu și Con-stanța.

Falsurile erau greu de depistat!

"Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, formate din 20 de persoane, specializată în comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune", ne-au precizat procurorii DIICOT.

Aceștia au adăugat că grupul acționa din luna martie 2014, când a început să fabrice și să împrăștie banii falsificați, cu serii diferite, prin magazinele din țară. Falsurile erau foarte bine realizate, cu tehnică modernă, ceea ce le făcea greu de identificat în comerț, au mai precizat anchetatorii.

"Membrii grupului infracțional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor metoda de imprimare Laser Jet și Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare. Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente și aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulație în piețe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului București, cât și pe raza altor județe. De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comer-cializează țigări în Complexul Comercial Dragonul Roșu", au adăugat anchetatorii. Și în Constanța au fost găsite, de la începutul anului până în prezent, mai multe bancnote falsificate de 100 de lei, la supermarketuri, angajații acestora fiind cei care i-au sesizat pe oamenii legii.

Un constănțean dus la audieri

Ieri, în urma perchezițiilor, la sediul DIICOT Structura Centrală au fost duse la audieri 30 de persoane, suspectate a fi falsificatori sau plasatori de monedă falsificată. La nivelul Constanței a avut loc o percheziție, în urma căreia a fost ridicată o persoană care a fost dusă la audieri.

Oamenii legii atrag atenția ca, în situația în care aveți suspiciuni că bancnota pe care ați primit-o este falsificată, să vă îndreptați către cea mai apropiată bancă sau unitate de schimb valutar, unde angajații au pregătirea necesară pentru a efectua o minimă verificare. Nu încercați să plasați bancnota mai departe, în circulație, din dorința de a "scăpa" de aceasta. Riscați să vă alegeți cu un dosar penal! 

Comentează știrea

DODO
27 noiembrie 2014
si euro tot falsi ?

Na ! sa vezi ca tot ce-au furat astia ( carati de DNA ) or fii bani falsi, nu negri. De aceea aia mai destepti au ciordit Euro. Pacat de munculita lor.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Castiga bani lucrand de acasa
27 noiembrie 2014
Castiga bani lucrand de acasa

Nu-ti ajunge salariul? Nu ai bani suficientii? Vrei sa mai castigi bani suplimentari lucrand cateva ore acasa in fata calculatorului? Daca esti o persoana serioasa, hotarata si perseverenta trimite textul: "mai mult" pe adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6633 secunde