Băhăian, Șlepac și Grigoraș, încă 30 de zile de arest

4540
Băhăian, Șlepac și Grigoraș, încă 30 de zile de arest - 14529fad4175c31fdadb320e8fcd5c83.jpg
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au propus, ieri, prelungirea arestării preventive pentru o perioadă de încă 30 de zile a lui Sergiu Băhăian, Adrian Grigoraș și a lui Valentin Șlepac, cei care sunt acuzați de comiterea mai multor crime, la Constanța, dar și a unor înșelăciuni cu prejudicii de sute de mii de euro.
Procurorii constănțeni au solicitat prelungirea mandatelor de arestare a celor trei pe baza mai multor argumente prezentate, succint, judecătorilor. Printre ele, se află faptul că încă nu a ajuns la dosar rezultatul expertizei în cazul victimei Emilian Leonte, rapoartele de constatare medico-legale în cazul victimelor Ionel Ulezu și Petrică Captalan, la fel stând situația și în cazul rapoartelor de expertiză genetică privind profilele genetice ale victimelor Leonte, Ulezu și Captalan.
Dovadă că ancheta procurorilor este, în continuare, în plină desfășurare o demonstrează și faptul că autoritățile judiciare din Mannheim - Germania nu au răspuns încă cererii de comisii rogatorie formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța.
Un alt aspect legat strict de anchetă se referă la faptul că procurorii fac demersuri pentru a o găsi pe Brigita Minda, din Timișoara, persoana care, la indicațiile lui Băhăian, l-ar fi coordonat pe Leonte, așa cum a susținut Ion Bojin în fața procurorilor. Până în acest moment, femeia respectivă a fost de negăsit, prin urmare, procurorii sunt nevoiți să facă noi demersuri în vederea depistării ei și convocării la audieri.
După câteva ore, magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat și au decis că există suficiente motive ca cei trei să rămână în continuare după gratii, astfel că mandatele lor de arestare au fost prelungite cu încă 30 de zile. Decizia nu este definitrivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța. Astfel, Băhăian are asigurat un nou "sejur" în arest, până pe 8 mai, pe când lui Șlepac și Grigoraș le vor expira mandatele la data de11 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.255 secunde