Avocații și notarii ar putea deveni mediatori fără să absolve vreun curs

126
Avocații și notarii ar putea deveni mediatori fără să absolve vreun curs - ccr1363596623-1373291035.jpg

Articole de la același autor

Legea medierii a suferit numeroase modificări în ultimul timp. Printre cele mai importante modificări se numără obligativitatea de a participa la ședința de informare privind medierea înainte de a merge în instanță. Recent, dispozițiile în domeniu au fost completate încă o dată, prin Legea nr. 214/2013, care stabilește că ședința de informare privind medierea va putea fi realizată și de judecători, procurori, consilieri juridici, avocați și notari, deși până acum doar mediatorul autorizat avea voie să desfășoare această procedură. 
Însă modificările continuă! 




O propunere în acest sens se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, for decizional. Printre propunerile din proiectul de lege se numără posibilitatea avocaților și notarilor de a deveni mediatori fără a urma cursuri de mediere. 
"Fără îndeplinirea niciunei alte formalități, pot desfășura, în cadrul propriilor forme de exercitare a profesiei, toate atribuțiile specifice unui mediator, notarii și avocații care îndeplinesc condiția vechimii de cinci ani în profesie, vechime calculată de la data promovării examenului de definitivat", se precizează în proiectul de lege.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1525 secunde