Aveți nevoie de pașaport temporar? Îl puteți obține în două ore!

267
Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Constanța poate fi găsit pe bulevardul Tomis, la numărul 51, în clădirea Prefecturii Constanța. 


Dacă în trecut, potrivit legii, persoanele care solicitau un pașaport îl puteau obține în termen de trei zile, în prezent, termenul a fost redus la două ore. Pașaportul simplu temporar are o valabilitate de 12 luni. 


Pașaportul temporar poate fi obținut de persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic sau când filele au fost epuizate. 


De asemenea, dacă ați depus pa-șaportul simplu sau pașaportul simplu electronic pentru obținerea unor vize și trebuie să călătoriți urgent în străinătate, puteți apela la pașaportul temporar. 


Nu în ultimul rând, puteți solicita pa-șaport temporar când un minor urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viața îi este pusă în pericol și nu există timpul necesar pentru obținerea acordului celuilalt părinte. 


Pentru eliberarea pașaportului simplu temporar în oricare din situațiile menționate, se percepe tariful suplimentar de 100 lei, prevăzut de Legea nr. 248/2005. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Social : Cum se obține pașaportul pentru copii
Miercuri, 29 Aprilie 2015
Stire din Social : Pașapoartele, aduse acasă de poștaș
Vineri, 03 Aprilie 2015
Stire din Social : Pașapoartele, trimise prin Poștă
Pagina a fost generata in 0.374 secunde