Avertisment ISU. Nu mai incendiați terenurile!

418
1
Sunt constănțeni care și-au făcut un (prost) obicei de a-și igieniza terenurile și grădinile prin arderea vegetației uscate, res-turilor vegetale și a miriștii, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efectuează aceste arderi. Pompierii avertizează că această activitate se desfășoară uneori fără să se țină cont că bate vântul, iar sub acțiunea lui, elemente de jar incandescent și flăcările pot propaga incendii în vecinătăți, punând în pericol gospodăriile din apropiere. 


Mai există cazuri în care suprafața incendiată se află în apropierea pădurii, existând posibilitatea extinderii incendiului la fondul forestier. Această neglijență este însoțită și de indiferența privind consecințele, prin faptul că dau foc și pleacă, fără a supraveghea arderea și a lua măsurile corespunzătoare în caz de propagare. 


Inspectorii ISU "Dobrogea" atrag atenția că este necesar să se înțeleagă faptul că aceste incendii pot pune în pericol viața, bunurile materiale și mediul și pot afecta traficul rutier sau feroviar, situații care pot genera evenimente cu consecințe tragice, iar pentru stingerea lor, se consumă o cantitate mare de energie constând în resurse umane, combustibili, substanțe de stingere etc. În acest sens, inspectorii ISU au efectuat 17 verificări la persoanele pe ale căror terenuri au fost produse incendii, fiind aplicate 20 sancțiuni contravenționale, din care opt avertismente și 12 amenzi în cuantum de 22.000 de lei.


Comentează știrea

pompierul atomic
1 august 2016
terorism

Ce tot va rugati de derbedei. Incadrati-i la acte de terorism,intrucit pun in pericol vietile oamenilor si bunurile lor.

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde