Averea unui fost polițist de frontieră din Constanța, în vizorul ANI

3309
4
Averea unui fost polițist  de frontieră din Constanța,  în vizorul ANI - avereaunuifostpolitistfrontiera-1408721970.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Constanța cu privire la modul cum a făcut avere un fost polițist de frontieră din Constanța. Căci, după cum au precizat reprezentanții instituției, s-a constatat o diferență nejustificată de peste 40.000 de euro între veniturile realizate de fostul polițist și soția acestuia și averea dobândită, conform declarației de avere.

Concret, potrivit ANI, Dragoș Dinescu, fost ofițer principal în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, în perioada 2009 - 2011, cât a fost angajat al respectivei unități, a realizat împreună cu soția (profesoară, potrivit surselor noastre) venituri salariale în cuantum de 93.161 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 266.711,88 lei, rezultând o diferență de 173.550, 88 lei (respectiv 41.322 euro).

În consecință, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor de la nivelul Curții de Apel Constanța, "în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Dragoș Dinescu împreună cu soția, în perioada exercitării funcției publice".

"Dragoș Dinescu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere", ne-au transmis reprezentanții ANI.

Precizăm că Dragoș Dinescu, care a fost angajat în cadrul dispeceratului IJPF Constanța în pe-rioada 2009 - 2011 (după ce anterior fusese angajat al Jandarmeriei Constanța), a părăsit sistemul cu prilejul restructurării Poliției de Frontieră, iar în prezent, susțin foștii colegi, are o societate comercială. 

Comentează știrea

dr akon
23 august 2014
copy paste

Bre tanti,daca as fi editorul acestei fituici,te-as lipsi vreo trei luni de 25% din salariu iar la urmatoarea gresala pa.Ce e asta ofiter principal?Poate agent principal.Vai de capul tau

Florentina Bozintan
23 august 2014
acuzatie nedocumentata

Imi pare rau ca sunteti atat de pornit la o ora atat de matinala :) dar nu sunteti bine informat! In cadrul Ministerului Afacerilor Interne exista functia de ofiter principal - functie de nivel mediu, ocupata de un ofiter -, asa cum exista si functiile de ofiter specialist, ofiter operativ etc. Tot asa cum exista - din cate stiu eu, in cadrul ISU, o alta structura din subordinea ministerului de resort - si functiile de subofiter principal - functie de baza pentru care sunt necesare studii superioare, subofiter tehnic sau servant. Este vorba de FUNCTIE! Dvs. presupun ca va ganditi la grad, de unde confuzia cu agent principal. Ei, functia de ofiter principal poate fi ocupata de un comisar sau de un inspector, din cate stiu eu. In concluzie, sa stiti ca editorul acestui ziar isi face bine treaba! :) Multumim pentru ca ne cititi!

Răspuns la: copy paste
Adăugat de : dr akon, 23 august 2014
Bre tanti,daca as fi editorul acestei fituici,te-as lipsi vreo trei luni de 25% din salariu iar la urmatoarea gresala pa.Ce e asta ofiter...
zoro
23 august 2014
si totusi...

Daca pe acest individ se poate sa I-l cerceteze, pt 40 000, pe cei cu adevarat importanti, cu sume mari de justificat, gen pastaie si porcusor si nu numai, ca e plina tara si orasul, de ce nu ii verifica nimeni ?

kostas
23 august 2014
averea unui politist

din cate inteleg eu, se pare ca sunteti ruda cu respectivul altfel nu inteleg nici eu ora matinala si stilul specific romanesc,, deca sa moara numai capra mea,, te oftici ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9899 secunde