AVENTURĂ OFF-ROAD! Comorile Dobrogei, redescoperite la JCI PLAY 4x4

903
3
AVENTURĂ OFF-ROAD! Comorile Dobrogei, redescoperite la JCI PLAY 4x4 - jcioffroad-1353868810.jpg
Cățărări pe dealuri, coborâri abrupte, motoare turate la maximum și multă adrenalină în goana după comoară. Peste 40 de mașini 4x4 au parcurs un traseu încărcat de istorie pe tărâmurile dobrogene, locuri în care strămoșii geto-daci și-au lăsat amprenta în urmă cu mii de ani. 


Aventura numită JCI PLAY 4x4 a ajuns la cea de-a patra ediție. De data aceasta, evenimentul destinat pasionaților de off-road, care au ocazia de a face business networking și de a dona banii strânși în scopuri caritabile, s-a desfășurat pe cursul Dunării, în zone de referință pentru istoria și cultura dobrogeană. Astfel, sâmbătă, 24 noiembrie, din centrul istoric al Constanței, JCI Constanța, Asociația "Off-road în Dobrogea", Active Training și Asociația "România - Dacia Casa Noastră" au dat startul unui convoi impresionat, alcătuit din 44 de autoturisme de teren. Participanții au fost împărțiți în echipe bine organizate, iar în traseu au fost incluse o sumedenie de probe ce au oferit indicii pentru descoperirea unei comori ascunse.

Diferența dintre șoferii pasionați de 4x4 și cei preocupați de soarta planetarelor mașinii este aceea că off-roader-ii abia așteaptă să se ivească un dâmb, o groapă (de preferat cu apă și mult noroi), un deal abrupt pentru a testa puterea monștrilor din dotare. Iar JCI PLAY 4x4 nu a dus lipsă de așa ceva, pentru că, din fericire, natura parcă a gândit și plămădit Dobrogea ca pe un traseu perfect pentru off-road. "Ai ocazia să testezi limitele mașinii într-un cadru organizat, alături de alți oameni care, la fel ca și tine, sunt dornici de aventură, pasionați de tot ceea ce înseamnă 4x4. Consider că este păcat să ratezi astfel de evenimente, pentru că nu în fiecare zi ai parte de experiențe atât de antrenate", spune Marian, unul dintre șoferii participanți și membru al echipei care a reușit să găsească comoara.

Borșul de pește și Olimpiada Dacilor

Traseul, ales metodic de organizatori, a cuprins drumuri în zone precum lacul Tașaul, râul Casimcea, valea peșterilor La Adam și Liliecilor, Orașul Ester, biserica din satul Mireasa, râpele de la Gălbiori sau dealul Allah-Bair. Peisajele creau senzația unui tablou viu, nemărginit, în care toamna încă și-a păstrat culorile, străduindu-se din greu să nu lase loc iernii albe.

În total, au fost parcurși 132 de kilometri, iar destinația finală și locul de strângere al echipelor a fost la Cetatea Capidava. După o masă câmpenească, cu un borș de pește preparat în ceaune cu fundul înnegrit de fumul lemnelor ce trosneau în văpaia focului și pecetluită cu un pahar de vin fiert, echipele s-au întrecut în "Olimpiada Dacilor". Participanții au cărat bușteni, au aruncat cu sulița, au azvârlit bolovani și au tras mașini cu sfoara pentru a obține puncte și indicii despre locul în care fusese ascunsă comoara.

Ziua JCI PLAY 4x4 s-a încheiat în jurul unui foc de tabără spectaculos, exact așa cum făceau strămoșii noștri după o zi lungă de vânătoare. Partici-panții, recompensați cu premii oferite de organizatori și parteneri, au donat bani pentru evenimentul "Umanitara de Crăciun 2012", ce va avea loc pe 22 decembrie. La acea dată, ca și anul trecut, JCI Constanța și Aso-ciația "Off-road în Dobrogea" vor ajuta copiii din familiile defavorizate, oferindu-le cadouri și multe surprize.



Comentează știrea

robert
26 noiembrie 2012
loseri

cate frustrari trebuie sa acumulezi incat sa te duci ca un descreierat sa rupi dealurile alea?

vigotinu
26 noiembrie 2012
parerea mea

Amice, esti idiot....

ferodo
28 noiembrie 2012
@loseri

cate frustrari trebuie sa ai ca sa postezi un astfel de comentariu?

Răspuns la: loseri
Adăugat de : robert, 26 noiembrie 2012
cate frustrari trebuie sa acumulezi incat sa te duci ca un descreierat sa rupi dealurile alea?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2906 secunde