Se întâmplă minunea?

Autostrada A4 va avea nod de descărcare la Cumpăna. "Așteptăm hotărârea de Guvern"

13838
7
Ani de-a rândul, localitatea Cumpăna a sperat să aibă amenajat accesul de intrare - ieșire în Centura ocolitoare a municipiul Constanța - Autostrada A4. 


Dacă ne luăm după promisiunile făcute administrației locale, nodul rutier ar fi trebuit construit de câteva ori, însă de fiecare dată realitatea a fost cu totul alta. Mai precis, Cumpăna este singura localitate care nu are acces la autostrada din DN 39. 


În ciuda numeroaselor demersuri ale administrației locale din Cumpăna, instituțiile statului nu au reușit să rezolve solicitările pentru accesul la autostrada A4. În momentul inaugurării autostrăzii, în vara anului 2011, Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a motivat lipsa unei bretele rutiere prin faptul că există acces prin nodul rutier de la Lazu și există ieșiri la Murfatlar și Valu lui Traian. 


Totuși, CNADNR a dat asigurări că până la sfârșitul anului 2015 se va realiza breteaua care să faciliteze accesul către comuna Cumpăna, însă nici atunci promisiunile nu au fost realizate. Încă din anul 2007, comuna Cumpăna a emis avizul favorabil pentru "Varianta de ocolire a Municipiului Constanța, cu obiecțiuni, una dintre acestea fiind Modernizarea drumului Cumpăna - Agigea, pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, care face legătura între nodul rutier Agigea și localitatea Cumpăna. 


"Această solicitare a fost făcută ca urmare a faptului că prin proiectul de realizare a Centurii Ocolitoare nu s-a realizat un nod de descărcare pe teritoriul administrativ al comunei Cumpăna cu intrare din locul unde a fost prevăzut un pasaj rutier denivelant, fiind a doua oară în decursul timpului când comuna Cumpăna este izolată", a precizat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 


Prima dată acest lucru s-a întâmplat prin construirea Canalului Dunăre - Marea Neagră, comuna Cumpăna fiind localitate de tranzit spre Vama Negru Vodă la acea dată.


Totul s-ar putea schimba de această dată, după ce Primăria Cumpăna a trimis o altă solicitare către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, care a înaintat către CNAIR propunerea de execuție a nodului rutier la km 16+672, la intersecția cu DN 39E care supra-traversează autostrada și face legatura între DN 39, Constanța - Mangalia, cu comuna Cumpăna.


"Se află în discuție la Ministerul Transporturilor un proiect de realizare a Nodului de descărcare, proiect ce se va putea executa după emiterea unei hotărări de Guvern cu privire la exproprierea proprietarilor ce vor fi afectați de această investiție", mai precizează Mariana Gâju. 


Comentează știrea

Adrian
21 decembrie 2016
Nod Cumpana

Despre ce Autostrada A4 vorbiti?

cal alb
21 decembrie 2016
asa da

daca in mandatul asta impreuna cu psd reusiti sa faceti nodul ma inscriu in psd !!! Dar cred ca are legatura cu Mos Craciun , a crede sau a nu crede !

Credem in Romania
22 decembrie 2016
Normal ca se va face

Normal ca va fi aprobat....succes doamnei Primar, mereu isi atinge scopul când este vorba despre Com. Cumpana!!!

Trandafir Laurentiu
23 decembrie 2016
A4

Nu cred. Sunt doar vise. Doamna primar va doresc sa aveți incredere in Dumnezeu în continuare.vise împlinite.

andrei
17 martie 2017
alex

De ce ar vrea cineva iesire la autostrada ? Ganditi-va cate tiruri vor trece zilnic pe aici. Toata aprovizionarea oilterminal, auchan, metro, praktiker ... vor fi facute pe aici. Calvar pentru cei care merg la munca dimineata ...

Manta Marius
28 mai 2017
Onclava cumpana

In Loc. Cumpana unde electricitateea este data cu portia ca pe vremea bolsevicilor, nu ma mira ca civilizatia sa ajunga candva acolo, A2 in speta

ENE VICTOR BRETEAUA KM
17 februarie 2023
BRETEAUA KM 16.7

NE INTERESEAZA BRETEAUA KM 16 7 CIND SE CONSRUIESTE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde