Atenție mare la sobe! Începe sezonul tragediilor

2259
Atenție mare  la sobe!  Începe sezonul tragediilor - incendiucasa-1414324776.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii spun că, în primele nouă luni ale anului 2014, din totalul celor 410 incendii izbucnite la nivelul județului Constanța, 169 au fost la locuințe și anexe gospodărești (97 incendii la locuințe și 72 incendii la anexele gospodărești).

"Exploatarea sistemelor de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) cu defecțiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coșurile de fum deteriorate, necurățate de funingine a constituit o cauză specifică de izbucnire a incendiilor. Mai exact, 21% din cauzele de incendiu au fost la mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, respectiv 14 % la coșurile de fum defecte sau necurățate", explică reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, specialiștii vă recomandă: sobele și coșurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curățate și reparate de persoane autorizate; nu depozitați în podurile locuințelor materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coșurile pentru evacuarea fumului; amplasați în fața ușițelor sobelor o cutie metalică sau o foaie de tablă, aceasta asigurând protecția față de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului.

v v v

Zeci de pompieri din cadrul ISU Dobrogea s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Totul a pornit de la un coș defect. O familie care locuiește pe strada Crinului din municipiul Con-stanța, la numărul 52, a vrut să facă focul din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în județ. Nu au curățat coșul corespunzător, acesta fiind înfundat, astfel că acoperișul s-a aprins imediat. Proprietarul a sunat imediat la 112, iar cinci autospeciale au ajuns la fața locului în câteva minute. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins și la casa vecină, însă pompierii au ținut situația sub control. După mai bine de trei ore, militarii au lichidat incendiul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Bărbat găsit mort în cadă
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Un camion a luat foc, lângă Medgidia
Pagina a fost generata in 2.4379 secunde