ATENTAT LONDRA / Trupul Andreei Cristea, repatriat în cursul zilei de astăzi

1761
ATENTAT LONDRA / Trupul Andreei Cristea, repatriat în cursul zilei de astăzi - andreeacristea-1494502060.jpg

Articole recomandate

Trupul neînsuflețit al Andreei Cristea, victimă a atentatului terorist de la Londra din 22 martie, va fi repatriat în cursul zilei de astăzi, potrivit Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


"La data de 9 mai, autoritățile britanice au comunicat Ambasadei României la Londra finalizarea procedurilor privind investigațiile medicale și posibilitatea repatrierii trupului neînsuflețit al cetățeanului român, victimă a tragicului atentat terorist produs în data de 22 martie la Londra, pentru a fi înmormântată în România. Misiunea diplomatică a întreprins toate demersurile necesare repatrierii, care va avea loc în data de 11 mai. Toate costurile privind pregătirea trupului neînsuflețit și transportul până la Constanța vor fi suportate de către Ambasada României la Londra, din fondurile special alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situațiilor de criză consulară", potrivit agerpres.


Trupul neînsuflețit al tinerei va fi depus în această seară, în jurul orei 21, la Casa Mortuară -  Casa Luminii, de pe strada Bărăganului nr. 12 Constanța.


Slujba de înmormântare va avea loc, sâmbătă, 13 mai, ora 12,  la Biserica Sf Maria din zona Far, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Anadalchioi din Constanța, în prezența familiei și a celor apropiați.


Ambasada României la Londra a menționat că, încă de la momentul producerii atentatului, a ținut permanent legătura cu familia victimei și a acordat întreaga asistență consulară necesară.


Rănită în atentatul de la Londra, Andreea Cristea a decedat pe 7 aprilie, la spital. Ea devenea astfel a cincea victimă a atacului din 22 martie, când Khalid Masood a intrat cu mașina în mulțimea de pe podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un polițist. Masood a fost împușcat mortal de către forțele de ordine lângă Parlamentul britanic, preciza BBC.


În vârstă de 31 de ani, Andreea Cristea vizita Londra împreună cu logodnicul ei, Andrei Burnaz, în ziua atentatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde