ATENTAT ÎN ISTANBUL. MAE caută români printre victimele atacului

299
ATENTAT ÎN ISTANBUL. MAE caută români printre victimele atacului - h528585911024x683-1467183684.jpg
Aproximativ 40 de români au cerut ajutor în urma atentatelor care au avut loc pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Totodată, un român a fost rănit ușor în urma atacului terorist, anunță MAE. 


Ministerul Afacerilor Externe condamnă "în termenii cei mai fermi" atacul terorist care a avut loc marți seară la aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime.


Citește și EXPLOZII PUTERNICE PE AEROPORTUL DIN ISTANBUL. 36 MORȚI, PESTE 140 DE RĂNIȚI. Atacatorii s-au aruncat în aer / Foto și Video de la fața locului

Ambasada României la Ankara și Consulatul General de la Istanbul s-au autosesizat și au contactat, în regim de urgență, autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victime se află și persoane de cetățenie română.

"Cele două misiuni au declanșat procedurile consulare standard în astfel de situații și se află în legătură cu autoritățile turce, fiind pregătite să acorde asistență consulară de specialitate în limita competenței legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la fața locului pentru a oferi asistența consulară necesară", precizează MAE.

Cel puțin 36 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite într-un atentat produs marți seară la Istanbul. Atentatul a fost comis de trei kamikaze la aeroportul internațional Ataturk, au informat agențiile turce de presă, citând surse medicale, potrivit Reuters și AFP, citează evz.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5785 secunde