Astăzi, ședință CSAT. Misiunile armatei în afara țării și planul de înzestrare, pe ordinea de zi

216
Astăzi, ședință CSAT. Misiunile armatei în afara țării și planul de înzestrare, pe ordinea de zi - zmmyztzizdiwntvlmzzizwnjntaxyzdi-1499145150.jpg

Articole recomandate

Consiliul Suprem de Apărare al Țării se reunește, astăzi, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea zi sunt, printre altele, stabilirea efectivelor pe care le poate pune armata la dispoziție pentru misiuni în afara teritoriului național în anul 2018 și discutarea planului de înzestrare cu tehnică militară în perioada 2017-2026.


Este prima ședință a CSAT la care Mihai Tudose va participa din funcția de prim-ministru, precum și miniștrii Adrian Țuțuianu (Apărare), Mihai Fifor (Economie) și Ionuț Mișa (Finanțe), potrivit Romania TV.


"Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la: implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate și apărare); forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2018; activitatea Serviciului Român de Informații în anul 2016; regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă; Carta albă a apărării; planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026; evoluțiile recente ale fenomenului migrației și principalele măsuri implementate la nivel național", a anunțat Adminstrația Prezidențială.


În cadrul ședinței prezidate de către președintele Klaus Iohannis vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6643 secunde