MILITARI ROMÂNI UMILIȚI

Asistații social trândăvesc în cârciumi, pușcăriașii domnesc în închisori, militarii adună gunoaiele pe 700 lei salariu de încadrare

228209
17
Militari români scoși să curețe mizeria de pe străzi și parcuri, în timp ce firmele de salubrizare fac bani frumoși din contractele publice, asistații social își fac veacul prin cârciumi, iar deținuții se odihnesc la umbră în închisori. Sub pretextul unei acțiuni voluntare, militarii au fost puși să strângă gunoaie, să golească tomberoane și să măture trotuare.

"Respectul societății pentru militari. Asistații sociali trândăvesc în cârciumi, pușcăriași domnesc în închisori, militarii adună gunoaiele pe 700 lei salariu de încadrare… Mulțumiri statului român", a fost unul dintre comentariile care însoțeau imaginile de la acțiunea de "voluntariat" a militarilor.

În urma acestor evenimente și în urma sesizărilor primite de la militari din U.M.01551 Galați și U.M.01552 Galați, Asociația ADMAR – Apărarea Drepturilor Militari Activi și în Rezervă a solicitat, în scris, lămuriri de la comandanții celor două unități militare, cu privire la activitățile de ecologizare desfășurate de efectivele din subordinea acestora. După primirea răspunsurilor, acestea vor fi publicate pe pagina proprie.

1. Vă rog să ne comunicați dacă activitatea respectivă a fost prevăzută în planul cu principalele activități, precum și gradul, numele și prenumele persoanei care a aprobat desfășurarea acesteia;

2. Vă rog să ne comunicați baza legală în temeiul căreia ați desfășurat activitatea de ecologizare a celor două zone;

3. Potrivit art.11 indice 1 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, ,,orice autoritate contractantă (...) are obligația să pună la dispoziția persoanei fizice sau juridice interesate (...) contractele de achiziții publice". În situația în care ați încheiat vreun contract cu Serviciul Public Ecosal Galați, contract al cărui obiect a fost ecologizarea celor două zone, vă rog să ne comunicați o copie a acestuia.

4. Militarii participanți la activitatea de ecologizare a celor două zone au fost instruiți din punct de vedere al sănătății și securității în muncă, așa cum prevăd dispozițiile Legii securității și sănătății în muncă nr.319/2006?

5. Prevederile art.205 alin.(1) din Regulamentului privind descrierea, compunerea și portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naționale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.72/2012, cu modificările și completările ulterioare, prevede că ,,Uniforma militară pentru instrucție se poartă la ședințe de instruire în teren, trageri, exerciții, aplicații sau la ordin". Ați ordonat dumneavoastră ca ținuta de instrucție să fie purtată de militari pe timpul colectării deșeurilor municipale?

6. Considerați că imaginea armatei a fost afectată?

7. În condițiile în care, exercitarea unor activități este condiționată de respectarea demnității, prestigiului și normelor ce decurg din calitatea de militar, iar încălcarea acestora poate atrage ,,răspunderea disciplinară, inclusiv trecerea în rezervă" (art.239 din M.105/2002), considerați că, purtând uniforma de instrucție pe timpul desfășurării activității de colectare a deșeurilor menajere a fost afectată demnitatea participanților?

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Adrian
9 mai 2017
militari umiliti

Probabil aceasta este politica de relatii publice... Jenant, jenant de tot.

aramis
9 mai 2017
jenant

Numele domnilor comandanti.sa ne spuna sgp cine a dat ordin.pfff comandanti praf.

Constantin
9 mai 2017
Militarii

Mai mare rusinea ..78

Mihai Mihai
9 mai 2017
Pentru jeguri umane

Prestigiul militar nu mai există! Jenat! Rușine comandanților!

Scrip
9 mai 2017
Bătaie de joc

Își bat joc D noi

Uglee
10 mai 2017
Voluntariat

Voluntariat la instituții de stat? E prea multa naivitate în tara ăsta! !!

LuciD
10 mai 2017
Spirit civic

Acțiunle civice voluntare nu știrbesc demnitatea și onoarea nimănui, din contră duc la creșterea respectului din partea comunității. Cultura manelistă se pare că s-a înrădăcinat adânc în conștiința soldatului gălățean. El crede că numai banul îi dă "valoare". Nu mai continui că poate sunt și bărbați printre acești soldați și nu vreau să-i jignesc. Bravo comandanților, bravo participanților, rușine celor ce au scris această "petiție" jenantă.

David
10 mai 2017
Comandantul e jigodie.

Comandantul e stăpânul sclavilor din armată. Ordinul se execută indiferent de situație. Peste tot in Romania e așa. Vorbesc din cunoștință de cauză.

ex mac
10 mai 2017
sunt ordine

Cei ce comenteaza au armata facuta oare ? 700 solda la angajare ....ce fumati ca vreau si eu.

alex
10 mai 2017
armata

nu mai vorbii de 700 de lei salariu ca spui numai tampenii

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2881 secunde