Armata Română, în pas de sărbătoare

293
Armata Română,  în pas de sărbătoare - 20121017co17sized-1351109292.jpg
Astăzi, se sărbătorește Ziua Armatei Române în toate unitățile din țară. Garnizoanele constănțene organizează atât ceremonii militare, cât și religioase. 


În urmă cu 68 de ani, în acele zile de luptă și jertfă, de sfârșit de octombrie, românii eliberau ultima brazdă din pământul țării cotropită prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940, orașele Carei și Satu Mare.

Printre cei mai bine de 500.000 ostași români căzuți pe fronturile celui de-al doilea război mondial, în campaniile din est, până în Crimeea, Caucaz, Cotul Donului și Stepa Calmucă, sau cea din vest până în munții Tatra, se înscriu și numele unor ofițeri, subofițeri, gradați și soldați ai Corpului de Jandarmi care, prin faptele lor, au înscris pagini de glorie în istoria neamului românesc.

Astăzi, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și Gruparea Județeană Mobilă Tomis cu înălțarea Drapelului și intonarea Imnului de Stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificația acestei zile, la cluburile unităților.

De asemenea jandarmii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanța, Mangalia, Medgidia și Cernavodă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ziua Armatei, omagiată la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.2789 secunde