ARMATA ROMÂNĂ ÎN DOLIU / "E impardonabil că nu avem un elicopter care să intervină noaptea"

584
1
ARMATA ROMÂNĂ ÎN DOLIU /

Articole recomandate

Premierul Mihai Tudose și-a exprimat joi seara nemulțumirea față de faptul că România nu dispune de un elicopter care să poată interveni pe timp de noapte, în contextul accidentului în care un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în județul Argeș.


Tudose a anunțat că va ridica problema vineri, în prima ședință de Guvern.

''Din păcate, și va fi o problemă pe care o voi ridica mâine, în prima ședință de Guvern, nu înțeleg de ce după 27 ani de libertate nu putem să efectuăm un zbor de noapte, cu un elicopter, cu troliu, etc. Mi s-a spus că nu avem. (...) România nu are așa ceva, mi se pare impardonabil pentru o țară în 2017 să avem răspunsul acesta'', a spus Mihai Tudose, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

El a subliniat că i-a cerut ministrului Sănătății ''să se ocupe ca toate spitalele din zonă și din București unde vor fi transportați răniții să aibă tot ce înseamnă necesar, începând la nevoia de sânge, până la alt tratament special'', iar ministrului Apărării să anunțe familiile celor implicați în accident, inclusiv să le fie asigurată asistență psihologică.

Un camion cu 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.


Comentează știrea

SSS
30 iunie 2017
.....

Minte. Elicopterele IAR 330 Puma echipate cu sistemul SOCAT (Sistem Optronic de Cercetare si Anti-Tanc) pot zbura foarte bine si noaptea, in orice conditii, chiar si cand vizibilitatea e redusa. Cand a cazut elicopterul SMURD in lac, cautarile dupa lasarea intunericului s-au facut cu un Puma Naval.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1072 secunde