Armata română, apreciată la nivelul NATO

359
3
Bugetul Apărării pentru anul 2017 prevede alocarea a 2% din PIB, ceea ce asigură o bază solidă pentru o modernizare semnificativă a capabilităților de apărare și demonstrează respectarea angajamentelor României în cadrul NATO, a subliniat ministrul Apărării, Gabriel Leș, la Bruxelles. 


Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de MApN, Gabriel Leș, care participă la reuniunea miniștrilor Apărării din NATO, a exprimat susținerea României pentru demersurile de creștere a contribuției Alianței la eforturile comunității internaționale de proiectare a stabilității.


România a fost printre țările lăudate la ministeriala NATO, pentru că e printre statele care și-au respectat angajamentul. 


"Bineînțeles, atunci când beneficiezi de securitate trebuie să și poți oferi. Recomandarea NATO este ca cel puțin 20% din sumă să meargă spre înzestrare, tehnică nouă. Din calcule pe care le avem, 40% din sumă merge spre capabilități", a spus Gabriel Leș.
În marja reuniunii, ministrul român a semnat împreună cu omologul german, Ursula von der Leyen, o scrisoare de intenție prin care a fost formalizată afilierea unităților cu care România contribuie la Corpul de Armată ce urmează să fie generat în cadrul Grupării de tip Națiune Cadru, coordonată de Germania. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe asumarea echitabilă a responsabilităților și pe contribuțiile concrete ale aliaților la securitatea și apărarea comună. Cu acest prilej, miniștrii au reiterat angajamentul pentru creșterea bugetelor alocate Apărării, asumat de statele NATO la Summitul din Țara Galilor. 


Comentează știrea

MIHAI
17 februarie 2017
GABRIEL RAZBOINICUL

Dl Gabriel Leș are un nume predestinat , cel al Sf Gabriel care alaturi de sf. Mihail , amandoi inarmati fara 2% din buget , pazesc Poarta raiului . Mare bucurie pe dl ministru si pe generalii nostril speciaizati in achizitionarea de tehnica militara noua , adica revopsita . Se vor aduga la cele doua ligheane plutitoare cumparate din Anglia , altele la fel de performante si numertoase vechituri zburatoare de care nimeni nu mai are nevoie , toate fiind inca neplatite . Generalii si mcoloneii , potrivit traditiei , vor da iama in fonduri si vor aparea noi vile si alte achizitii patriotice menite sa intareasca armata romana . Drept consecinta , Trump va decide retragerea fortelor armate americane din Romania dupa ce se va epuiza bugetul alocat pentru intretinerea acestora . Toate vor decurge conform teoriei dlui Trump ; va aparam daca platiti . Cu ce mai ramane , veti plati si voi armata voastra fericita ca militarilor li s-au satisfacut toate doleantele . In teorie , majorarea bugetara pentru armata este un fapt pozitiv , Dar cum stim din experienta ca de cate ori s-au facut astfel de majorari pentru sanatate , invatamant si alte domenii , rezultatele au fost si mai proaste .Este tragic faptul ca soarta militarilor romani , buni profesionisti , capabili de orice sacrificiu , depinde de hotararea unor partide si guverne corupte . Daca SUA ne iubeste si vrea sa contribuim efectiv si cu rezultatele dorite in acesta zona plina de probleme , la terminarea perioadei de noua luni de exercitii comune , sa ne lase noua toata tehica militara adusa ( fara plata ) cu atate riscuri pe calea ferata romaneasca subreda .

a-mirabilis
17 februarie 2017
externalizarea chiar si a votului

Daca guvernul mai adauga un procent la bugetul armatei,achizitionarea de tehnica militara de la export era si mai multumitor pentru cei capabili sa proiecteze,sa construiasca si sa-si vanda armamentul uzat moral si material romanilor entuziasmati de laudele ,,nevinovate si sincere''.Postacul Mihai,ii face lui Trump o propunere;sa lase romanilor tancurile .Pai don Mihai,cu ce sa le intretina?De unde piese de schimb?De unde munitie?Nu.Eu cred ca cel mai bine este sa desfiintam tot sistemul de aparare national si sa-l ,,externalizam'',platind americanilor si cine o mai vrea acest serviciu de siguranta.Si asa inceputul este facut prin paza unor unitati militare cu personal apartinand unor societati de paza civile.Daca esti de acord,don Mihai ,hai sa o punem de un protest.Dar vezi sa vii si cu copilul ala de opt luni pentru al educa in spiritul civic al strazii si maidanezilor,Asa am vazut eu ca a procedat un sef de partid.Si a avut succes.Acum copilul a renuntat la pampersi si scutece.Se caca direct la bordura si se pisa cu bolta peste Parlamentul Romaniei.Mai mult se sterge la fund cu votul majoritatii.

MIHAI
17 februarie 2017
REPLICA LA REPLICA

Admirabilul " a-mirabilis " ma obliga , desi nu obisnuiesc sa comentez comentarjj , sa-i atrag atentia asupra modului superficial de redactare si tratare a problemei , Prima fraza nu spune nimic . Ce inseamna sa achizitionezi ceva de la export ? De cand si cum se proiecteaza , se construieste si se vinde armament uzat moral si material ? Dupa ce sunt executate cele trei operatiuni , rezulta armament nou , si abia mai tarziu acesta se transforma in material uzat moral care provoaca entuziasmul romanilor in urma laudelor nevinovate si sincere ale " postacului " Mihai . A doua obsrvatie tine de intrebarea fireasca , de unde bani de intretinere si piese de schimb ? Cum de unde ? Din reducerea pensiilor care depasesc 2000 de lei , ceea ce nu e cazul , mai ales ca dl commentator vine cu o propunere geniala : sa desfiintam armata si sa-i platim pe americani sa ne apere . Cred ca Trump va analiza aceasta propunere si va actiona in consecinta . Daca americanii vor accepta propunerea dlui a-mirabilis ramane de rezolvat alta problema si mai grea . Ce vom face cu militarii romani care, ramanand fara obiectul muncii , devin someri . Se poate rezolva si asta daca retinem idea ca armata Americana va avea nevoie de paznici , aceasta misiune revenind fostei armate romane . In ceea ce priveste chestia cu copilul de la finele comentariului nu -i vad rostul si legatura cu bugetul armatei . In schimb retinem limbajul elevat , academic din ultima fraza , .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde