Aristotel Căncescu, trimis în judecată într-un nou dosar

151
Aristotel Căncescu, trimis în judecată într-un nou dosar - aristotelcancescu-1491456360.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată.


Aflat sub control judiciar într-un alt dosar, acesta a fost trimis în judecată de către procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA pentru evaziune fiscală în formă continuată.


Căncescu este acuzat că, în calitate de administrator al SC Canaris SRL, a vândut unei societăți de profil, în 2007, cu 5 milioane de euro, rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, încheind un contract de vânzare-cumpărare astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții.


Potrivit DNA, în același dosar au fost trimiși în judecată Antonin Viorel Căncescu, fratele fostului șef al CJ Brașov, administrator al SC Canaris SRL, tot pentru evaziune fiscală în formă continuată și Bogdan Aurelian Rusu, administrator al SC Canet Radio SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.


Procurorii arată, în rechizitoriu, că Aristotel Căncescu a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, în 2 martie 2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro. Structura afacerii a fost stabilită de către Aristotel Căncescu astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții.


"Concret, transferul celor 33 de licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de Aristotel Căncescu. Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active", notează procurorii DNA.


În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ale inculpaților Aristotel Căncescu, Antonin Viorel Căncescu, Bogdan Aurelian Rusu, SC Canaris SRL.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Aristotel Căncescu și Bogdan Aurelian Rusu au mai fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni de corupție și de spălare a banilor.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde