Aparat de recunoaștere facială, în teste, la granița cu R. Moldova

164
1
Aparat de recunoaștere facială, în teste, la granița cu R. Moldova - granita-1435769837.jpg
Veste proastă pentru persoanele certate cu legea care vor să scape de probleme trecând granița. La frontiera de est a țării noastre a fost instalată aparatură modernă, unică în România. Este vorba despre aparate care analizează irisul și trăsăturile feței. Vorbim însă doar despre un proiect pilot care ar putea să fie pus în practică abia în 2020.


Echipamentul poate să capteze și amprentele digitale pe lângă iris. Are și un sistem de recunoaștere facială care compară imaginea reală cu cea din pașaport, potrivit Realitatea.net.

Proiectul pilot este intitulat Frontiere Inteligente și a fost finanțat de Comisia Europeană. În funcție de rezultatele obținute, aparatura de citire a irisului și recunoaștere facială va fi instalată la toate punctele de trecere începând din 2020.

Pe lângă plusul de siguranță pe care aparatele le oferă, un alt mare avantaj este și faptul că procedura de trecere a graniței este mult simplificată.

Sistemul a fost deja utilizat în Olanda și Portugalia și este în teste în alte nouă state ale Uniunii Europene. Proiectul a fost lansat pentru a crește numărul cetățenilor care circulă în spatiul Schengen.



Comentează știrea

Vio
1 iulie 2015
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2617 secunde