Șanse de angajare pentru fostele consumatoare de droguri

98
Șanse de angajare pentru fostele consumatoare de droguri - 31martieantidrog-1427806550.jpg

Articole de la același autor

Masa rotunda "Oportunități de afaceri pentru femeile din regiunea Sud-Est", organizată săptămâna trecută la Constanța, a reunit peste 45 de stakeholderi relevanți în domeniul reintegrării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile.

Activitatea este parte integrantă campaniei de informare privind egalitatea de șanse și gen adresate autorităților publice și partenerilor sociali din regiunea Sud-Est din cadrul proiectului "Egalitate pe piața muncii - Șansa TA la un viitor mai bun!".

Reprezentanții Agenției Nationale Antidrog și ai companiei de consultanță Loop Operations (partener în cadrul proiectului), împreună cu participanții, au evaluat situația economică a regiunii Sud-Est, barierele întâmpinate de potențialele femei antreprenoare, dar și oportunitățile existente. 


Discuțiile au fost centrate, în special, pe barierele și stereotipurile care limitează semnificativ femeile din regiunea amintită să își deschidă propriile afaceri. S-a constatat că gradul de discriminare crește în cazul femeilor care au depășit vârsta de 40 de ani, indiferent de mediul de provenință al acestora – rural sau urban. Rodica LUPU, CEO al Loop Operations și leader partener în cadrul proiectului, consideră că "discriminarea subliminală a comunității le determina pe femei să se ocupe, în special, de propriile gospodării". 


Agenția Națională Antidrog și Loop Operations sunt parteneri în cadrul proiectului "Egalitate pe piața muncii - Șansa TA la un viitor mai bun!", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.


Acest eveniment face parte dintr-un demers mai amplu în cadrul căruia partenerii își propun să realizeze o amplă analiză asupra problemei excluziunii sociale și profesionale a femeilor aparținând grupurilor vulnerabile, problemă având o multicauzalitate prin prezența unor factori de risc precum nivelul scăzut educațional și de abilități/resurse individuale, în contextul crizei economico-sociale și existenței unei piețe a muncii inadecvate nevoilor.


Proiectul " Egalitate pe piața muncii - Șansa TA la un viitor mai bun!" își propune să contribuie, prin formarea și calificarea unui număr de 540 de femei la risc de consum de droguri sau aparținând altor grupuri vulnerabile din Regiunea Sud-Est, la creșterea oportunităților de angajare pentru femeile din grupul țintă în vederea creării unei piețe a muncii incluzive. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde