Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă. Avocatul Poporului cercetează abuzurile reclamate de Becali

438
2
Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă. Avocatul Poporului cercetează abuzurile reclamate de Becali - anchetapenitenciar-1406309728.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului au făcut o anchetă la Secția Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă, după ce Gigi Becali a reclamat abuzuri ale conducerii unității de detenție și faptul că i-a fost acordată o singură permisie.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a dispus efectuarea unei anchete la Penitenciarul Poarta Albă - Secția Exterioară Valu lui Traian, în urma petițiilor transmise de George Becali, se arată

într-un comunicat de presă. Ancheta la Secția Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă a avut loc joi, când reprezentanții instituției au discutat și cu Gigi Becali.

"În cadrul discuțiilor purtate cu petentul George Becali, acesta a precizat că nu reclamă aspecte privind condițiile de detenție, ci doar modul de acordare al recompenselor pentru deținuți, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat, dar i s-a aprobat doar o singură dată, pentru numai 24 de ore. George Becali apreciază că Decizia privind modul de acordare a recompenselor încalcă Legea nr. 254/2013 și trebuie anulată", se arată în comunicatul de presă al Avocatului Poporului.

Reprezentanții penitenciarului au arătat că recompensele se acordă potrivit metodologiei în vigoare, "respectată pe deplin în toate situațiile" și că deținuților nu li se permite să se deplaseze la muncă sau pentru a participa la activități religioase fără supraveghere.

Avocatul Poporului a precizat că rezultatele anchetei sunt în lucru și că, în funcție de rezultatele examinării celor sesizate de Becali, instituția va acționa conform dispozițiilor legale.

Gigi Becali a trimis la Avocatul Poporului două petiții, în 10 și 17 iulie.

Potrivit Avocatului Poporului, prin petiția din 10 iulie, George Becali a solicitat, între altele, sesizarea instanței de contencios administrativ pentru "îndepărtarea unor abuzuri flagrante prin excesul de putere exercitat de Administrația Națională a Penitenciarelor" și anularea Deciziei 438/2013 a directorului general al ANP pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea recompenselor persoanelor aflate în custodia ANP.

Prin petiția din 17 iulie, Gigi Becali a sesizat Avocatul Poporului în cazul conduitei conducerii penitenciarului în care este încarcerat, pe care o apreciază ca fiind "abuzivă".

Comentează știrea

mircea
26 iulie 2014
coruptia

incepe sa-si intre in paine coruptul de ciorbea, spagile isi fac treaba !

Mine
27 iulie 2014
Avocatul Poporului

Ce repede s-au deplasat reprezentantii Avocatului Poporului la sesizarea dlui Becali ! A trimis 2 sesizari la o distanta de 1 saptamana ! Si la nici 10 zile de ultima dl. Ciorbea s-a executat . Bravo domnule . Domnule Ciorbea , fost Prim Ministru in Guvernul CDR si apoi ultrasimpatizant al USL , merge treaba ? Cand ati fost sincer : in Guvernul CDR sau acum ? Nu mai pot scrie , trebuie sa ma duc la baie pentru ca trebuie sa vomit . Sanatate !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde