Anchetă la Medicina Legală, după acuzațiile de șpagă. Emil Alexiu, mutat la un alt serviciu

979
Anchetă la Medicina Legală, după acuzațiile de șpagă. Emil Alexiu, mutat la un alt serviciu - ancheta-1481132723.jpg
Începând de astăzi, asistentul medical Emil Alexiu nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța este constituită o comisie disciplinară care va analiza activitatea asistentului Emil Alexiu în cadrul Serviciului de Medicină Legală. De asemenea, în acest caz a fost sesizat Ordinul Asistenților Medicali. După finalizarea anchetei disciplinare, se vor lua măsurile legale ce se impun, a precizat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în cadrul unui comunicat.

"Având în vedere problemele ridicate, pentru a nu plana suspiciuni, am considerat că este bine ca în următoarele 60 de zile să îl scot din serviciul respectiv, timp în care se va desfășura ancheta disciplinară, efectuată de o comisie deja existentă", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

v v v

Întreg scandalul șpăgii a plecat de la o declarație a mamei unei fetițe care a decedat după ce a căzut de la etajul 5 al unei clădiri aflate în construcție. Luminița Mangir a declarat, pentru "Cuget Liber", că i s-a cerut suma de 1.000 lei pentru efectuarea necropsiei: "Mi-au spus că, dacă nu le dau banii, mă rezolvă abia la începutul săptămânii viitoare. De unde să le dau banii, dacă nu îi am?".

Cel învinovățit de către mama îndurerată a fost Emil Alexiu, asistent al Serviciului de Medicină Legală.

Contactat de "Cuget Liber", Emil Alexiu a negat vehement acuzațiile, explicând faptul că acești bani nu au fost încasați de Serviciul de Medicină Legală.

"Nu s-a cerut absolut nimic. Întrebați familia cui a dat acea mie de lei. Este scandalos. Cum să cer familiei după ce s-a întâmplat cu acel copil. Nu este posibil așa ceva. Din câte știu, banii s-au cerut de către morga Cimitirului Central și apoi au fost înapoiați, așa am înțeles", a precizat Emil Alexiu, asistent al Serviciului de Medicină Legală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.426 secunde