Ancheta în cazul băiețelului ucis de maidanezi a fost finalizată. Vezi cine a fost trimis în judecată

169
1
Ancheta în cazul băiețelului ucis de maidanezi a fost finalizată. Vezi cine a fost trimis în judecată - 21martieionutomoratmaidanezidosa-1395393405.jpg

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a finalizat ancheta în cazul morții lui Ionuț Anghel, băiețelul de patru anișori care, pe 2 septembrie 2013, a murit după ce a fost mușcat de câini maidanezi. 
Procurorii au dispus trimiterea în judecată a următorilor: Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu, administratorul firmei menționate, acuzația fiind de ucidere din culpă. 
"Diferența existentă în ceea ce privește încadrarea juridică a infracțiunii de ucidere din culpă reținută în sarcina persoanelor juridice, față de cea reținută în sarcina persoanei fizice, are la bază succesiunea de legi penale care a intervenit din momentul săvârșirii faptei și până în prezent. Astfel, dacă în cazul răspunderii persoanei fizice limitele inițiale de pedeapsă au fost păstrate și de noul Cod penal - închisoare de la 2 la 7 ani -, în materia răspunderii penale a persoanei juridice a intervenit o creștere a limitelor de amendă, în virtutea dispozițiilor din noul Cod penal. Ca urmare, în sarcina persoanei fizice a fost reținută infracțiunea din Codul penal în vigoare, iar în ceea ce privește răspunderea persoanelor juridice s-a aplicat excepția care decurge din principiul aplicării legii penale mai favorabile", au precizat procurorii.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarele: "Inculpata Administrația Domeniului Public Sector 2 București nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului Ionuț Anghel. De asemenea, în sarcina inculpaților SC TEI REZIDENTIAL S.R.L. București și Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăți) s-a reținut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului, prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului". 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 2 București. 
"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au concluzionat anchetatorii.


Comentează știrea

Eutanasiati Maidanezi
14 ianuarie 2016
www.maidanezii.blogspot.ro

Vinovatii sa platesca cu viata si maidanezii sa fie facuti carne de mici pentru chinezi sa nu scape nici unu sau ii omor eu cu mana mea .

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.49 secunde