Anchetă DIICOT pentru manipularea pieței de capital. Printre suspecți este și un constănțean

160
Anchetă DIICOT pentru manipularea pieței de capital. Printre suspecți este și un constănțean - diicot138090119475323900-1398872606.jpg

Articole de la același autor

Șase persoane, printre care și un constănțean de 26 de ani, au fost duși, astăzi, la audieri la DIICOT Pitești, fiind acuzați de manipularea pieței de capital. 


Astfel, astăzi, procurorii DIICOT Pitești au efectuat cinci percheziții domiciliare în Constanța, Sibiu, București (două percheziții) și Cisnădie. De la domiciliile lui T. A., de 26 de ani, din Constanța, G.D.S., 42 de ani, din Sibiu, V.I.M., de 39 de ani, din Cisnădie, T. Ș., de 28 de ani și P. B. I., de 45 de ani, ambii din București, anchetatorii au ridicat documente, sisteme informatice, dosare privind drepturile litigioase asupra proprietății, aflate în evidența Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății, dar descoperite la unul din domiciliile percheziționate.


Cei șase suspecți sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat care a avut ca obiectiv, în principal, inducerea în eroare și păgubirea clienților unei societăți de servicii și investiții financiare, precum și practici de manipulare a pieței de capital.
Practicile de manipulare a pieței de capital erau reprezentate tranzacții sau ordine de tranzacționare care: dau semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau prețul instrumentelor financiare; mențin, prin acțiunea uneia sau, după caz, a mai multor persoane acționând împreună, prețul mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial; presupun procedee fictive sau orice altă formă de înșelăciune.


Grupul infracțional ar fi acționat încă din iunie 2008, iar autoritățile judiciare au monitorizat cazul din anul 2012. "În linii mari, planul infracțional consta în deposedarea victimelor de acțiuni sau de bani prin tranzacționarea repetată a acțiunilor, fără să existe dispoziția prealabilă și scrisă a titularilor acestora, în scopul creșterii artificiale a valorii unor instrumente financiare neatractive pentru piață, urmată de însușirea contravalorii acțiunilor din conturile create exclusiv cu acest scop", au precizat anchetatorii.
Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 de lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6219 secunde