AMENZI PE BANDĂ RULANTĂ! "Superofertele" de pe litoralul românesc, verificate de autorități

125
AMENZI PE BANDĂ RULANTĂ!
În perioada 12-16 august, jandarmii G.J.M. Constanța au desfășurat în stațiunile Mamaia, Costinești și Vama Veche acțiuni puctuale pentru combaterea comerțului ambulant. Au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale în ceea ce privește comerțul ambulant. Din totalul sancțiunilor, 44 au fost avertismente și 153 de amenzi, în sumă totală de 71100 lei.


Marfa, sticle cu nămol, pufuleți, porumb fiert, fructe de pădure și multe altele, vândute la bucată, găleată sau sticle, au fost indisponibilizate și distruse. Sancțiunile au fost acordate pe timpul patrulării în mod independent dar și cu poliția. "Recomandăm turiștilor să nu mai cumpere de la comercianții ambulanți, mai ales alimentele perisabile care nu respectă nici cele mai elementare norme de igienă, fiind reale pericole pentru sănătatea lor. Acțiunile vor continua și în următoarea perioadă", anunță jandarmii constănțeni. 


Spre exemplu, duminică, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanța, a surprins în Piațeta Cazinou din Mamaia, o persoană de 60 de ani, care încerca să comercializeze parfumuri, cu inscripții identice cu cele ale unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute. Pe numele persoanei au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de punere în circulație, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.


Bunurile vor fi predate lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J Constanța, în vederea continuării cercetărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9806 secunde