Alți cinci martori infirmă acuzațiile aduse de Sali Usein lui Petrică Tomescu, Stila Sarafu și Doru Aita

7802
Alți cinci martori infirmă acuzațiile aduse de Sali Usein lui Petrică Tomescu, Stila Sarafu și Doru Aita - e93dc65065021e1bbdcf1b4adecd4d22.jpg
Ieri, magistrații de la Judecătoria Constanța au continuat cercetările judecătorești în dosarul în care inculpații Doru Aita, Petrică Tomescu și Stila Sarafu sunt acuzați de comiterea infracțiunii de vătămare corporală gravă. Instanța a audiat cinci martori, care au spus că în localul "Cafe Bar", aparținând lui Doru Aita, nu a avut loc, în noaptea de 6 spre 7 august 2006, niciun incident.
La un moment dat, spiritele s-au încins, iar între avocatul lui Sali Usein - deranjat probabil de faptul că toți martorii infirmă varianta clientului său -, și cel al inculpaților Aita, Sarafu și Tomescu a avut loc o dispută verbală directă, judecătorul de ședință reușind, cu greu, să refacă solemnitatea ședinței. La acest episod au contribuit și vociferările lui Stila Sarafu, care a fost invitat de magistrat să părăsească sala de judecată, pentru a se liniști.
Prima audiată a fost Tincuța Popa, care este angajată ca barmaniță, la barul lui Aita, de 12 ani. Femeia și-a amintit că în acea noapte nu a avut loc vreun incident în localul respectiv. Ea a declarat că nu-și explică de ce Sali Usein - victima din acest dosar, și singurul martor care susține varianta victimei, Mihăiță Vasea, susțin exact contrariul.
Hristu Cărțună, al doilea martor audiat ieri, a povestit că îl cunoaște pe Doru Aita, fiind client fidel al barului acestuia. El și-a adus aminte că în noaptea presupusului incident din barul ce aparține inculpatului Aita, juca remi împreună cu trei prieteni de-ai săi: Mihai Guliu, Stelian Fulina și George Mitrenga. "În seara respectivă, am început să jucăm remi de pe la ora 7 seara și am plecat acasă pe la ora 11 a doua zi. Nu s-a întâmplat absolut nici un scandal în noaptea respectivă" - a declarat Hristu Cărțună. Pe la două dimineața, bărbatul a spus că au venit niște polițiști, care i-a întrebat dacă a avut loc un scandal acolo, dar el le-a spus că nu. Celor patru, le-au fost luate datele de identificare și li s-a spus de organele de anchetă că dacă va fi nevoie vor fi chemați la audieri. Dar nu au fost chemați niciodată.
Și martorul Rașid Iasen, paznic la un supermarket din zonă, a declarat că în noaptea respectivă nu a avut loc vreun conflict.
Instanța de judecată a amânat dosarul pentru data de 18 februarie, când vor continua audierile de martori, dată până la care se speră a fi trimis instanței Judecătoriei raportul de expertizare medico-legală a victimei Sali Usein, de la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" din București.
Potrivit rechizitoriului, la data de 17 august 2006, Sali Usein a formulat plângere penală la organele de poliție, prin care a solicitat efectuarea de cercetări penale față de Doru Aita, Petrică Tomescu, Florin Sîrbu, Ionuț Vanghelici, Stila Sarafu și alte persoane, întrucât, în noaptea de 6 august 2006, în timp ce se afla în localul "Cafe-Bar", aparținând lui Doru Aita, a fost lovit și a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal, durată ce a fost prelungită în urma reexaminării medico-legale la 70 de zile de îngrijiri medicale.
După administrarea tuturor probelor, audierea persoanelor implicate și confruntărilor dintre partea vătămată și martori, s-a dispus trimiterea în judecată doar a lui Aita, Tomescu și Sarafu.
De precizat că, la termenele anterioare, instanța a audiat mai mulți martori, chiar și cu identitate protejată, care au infirmat că în noaptea respectivă ar fi avut vreun conflict între cei patru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1284 secunde