În procesul de corupție al unor funcționari din administrația publică locală

Alți angajați de la "BCD Intermed" au declarat împotriva inspectorilor din Primăria Constanța

4818
Alți angajați de la

Articole de la același autor

Ieri, la Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen de judecată în dosarul angajaților din Primăria Constanța acuzați de fapte de corupție. Magistrații au mai audiat cinci martori, foști sau actuali angajați ai firmei denunțătorului, cât și o victimă colaterală a acțiunilor Primăriei Constanța împotriva SC "BCD Intermed" SRL.
Martorii au declarat în fața judecătorilor că aflaseră că inspectorii Primăriei Constanța au solicitat o "sponsorizare" patronilor, dar că ei au refuzat să o plătească. Din această cauză, mulți dintre muncitori se aflau pe lista disponibilizărilor, pentru că, din cauza acțiunilor Primăriei, firma ajunsese în colaps financiar, iar falimentul bătea la ușă. Faptul că acțiunile de șicanare ale angajaților Primăriei Constanța au continuat prin a monta stâlpi în fața societății "BCD Intermed" SRL a avut drept rezultat gonirea până și a clienților fideli ai firmei. Unul dintre ei, audiat ieri, a declarat că și-a avariat mașina în încercarea de a o scoate din parcarea societății, printre stâlpișorii montați de angajații Primăriei.
Și, ca să fie tacâmul complet, dacă, din cauza stâlpilor, mașinile nu puteau intra în curtea societății, ele nu puteau fi parcate nici în fața ei, pentru că "vigilenții" angajați ai Primăriei erau pe fază și le montau imediat așa-numitele "caracatițe".
Magistrații au dispus ca martorii care nu s-au prezentat până acum să fie aduși în instanță cu mandat de aducere, la următorul termen de judecată, din 23 iunie.
De asemenea, inculpații din acest dosar nu vor "beneficia" de vacanța judecătorească, pentru că judecătorul de ședință i-a atenționat și pe ei, și pe avocații lor, că va da termene de judecată și pe timpul verii. Următoarea înfățișare va fi pe data de 23 iunie.

Acuzațiile
Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mâță și Liliana Cazacu sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită pentru că, în cursul lunii mai 2002, ar fi pretins suma de 60 milioane de lei vechi de la administratorul unei firme pentru a trece cu vederea anumite nereguli comise de acesta.
Alături de ei, este judecat și Petrică Munteanu, care, în calitate de director al Serviciului Direcției Publice din cadrul Primăriei Constanța, a dispus, în perioada 15 - 16 mai 2002, amplasarea unor stâlpi metalici, fără a exista o dispoziție în acest sens, pentru a îngrădi activitatea societății "BCD Intermed" SRL, respectiv a împiedica accesul la depozitul de materiale de construcții al firmei.
Munteanu ar fi întocmit mai multe adrese în baza cărora rezulta că Primăria Constanța ar fi respins cererile de autorizare a funcționării societății "BCD Intermed" SRL.
Petrică Munteanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată și fals material.
De asemenea, au mai fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu inspectorii Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doinea Gheondea, Florea Radu și Cătălin Sebastian Lazăr.
Cei cinci sunt acuzați că au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu întocmind o adresă care nu corespundea realității în legătură cu societatea mai sus menționată.
Administratorul societății "BCD Intermed" SRL s-a constituit parte civilă în proces cu suma de două milioane de euro, reprezentând prejudiciul cauzat prin îngrădirea activității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3605 secunde