"Alo? Hoții mi-au furat mașina!" Leac pentru șoferii care parchează unde au chef

2775
36

Articole de la același autor

Polițiștii locali constănțeni încearcă să-i disciplineze pe șoferii care se trezesc să parcheze oriunde le este la îndemână. Astfel,

deși cu lucrători puțini, oamenii legii încearcă să curețe Constanța de autovehiculele care deranjează. În această perioadă, polițiștii locali se concentrează asupra stațiunii Mamaia, însă se acționează și în municipiu, pe principalele bulevarde.

Tot mai mulți constănțeni rămân fără mașină pentru că parchează în locuri nepermise. Polițiștii locali ridică autovehiculele care "de-ranjează", care sunt parcate în locuri nepermise. În "lupta" cu șoferii, polițiștii locali folosesc atât caracatițele cât și autovehiculul de ridicat mașini. În aceste situații rămâne la latitudinea fiecărui polițist local care dintre cele două variante este aleasă. De obicei, spun oamenii legii, încearcă să se axeze pe blocat roți, însă există situații în care autoturismul respectiv blochează alei de acces sau încurcă circulația, moment în care mașina va fi ridicată.

Reprezentanții Poliției Locale Constanța recunosc faptul că există probleme cu mașini parcate neregulamentar în tot municipiul, însă ei încearcă, pe cât posibil, să țină "curat" măcar bulevardul principal al orașului, și anume Tomis.

Mare grijă unde parcați!

Sunt vizați șoferii care-și lasă mașinile parcate pe carosabil, blocând accesul, pe spațiul verde, pe pavele, în locurile special destinate persoanelor cu handicap sau pe spațiile rezervate. De asemenea, sunt ridicate sau blocate autovehiculele care sunt parcate neregulamentar.

Mașinile ridicate sunt duse într-un parc auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona reprezentanței Seat, iar ca să le luați înapoi trebuie să băgați adânc mâinile în buzunare, adică 600 lei, la care se adaugă 25 lei pe zi pentru "parca-rea" în parcul auto și sancțiunea contravențională.

"Proprietarii vehiculelor parcate ilegal, care sunt ridicate, vor trebui să achite valoarea de ridicare, transport și depozitare, de 600 lei. În cazul în care mașina este blocată, taxa de deblocare este de 50 lei. De asemenea, proprietarul va avea de plătit și o amendă, care ajunge de la 200 la 1.000 lei, în funcție de abaterea săvârșită. De obicei se dă minimul amenzii, adică 200 lei", a declarat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Con-stanța. 

Sute de mașini prinse în ofsaid

De la începutul lunii iulie, polițiștii locali au "împodobit" cu așa zisele "caracatițe" aproximativ 400 de autoturisme și au ridicat alte peste 150 de mașini.

"În această perioadă intervenim în stațiunea Mamaia cu aproape toate efectivele, deoarece circulația este blocată, mai ales în zilele de week-end și la orele de vârf, astfel că trebuie să ținem libere căile de acces pentru poliție, salvare, pompieri, diverse intervenții și salubritate. Nu ne dorim situații în care autospecialele nu pot ajunge în anumite zone pentru că sunt blocate", adaugă omul legii. 

Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Automobilist si pieton
26 iulie 2014
Parcari nepermise

De ce faceti " curat " numai pe Tomis ? Pe acest bulevard rar se vad masini parcate ! Daca vreti sa faceti cat de cat ordine , faceti un rond ZILNIC pentru blocari in zona centrala : zona Prefecturii , str. Mircea cel Batran , Piata Grivitei , Piata tomis III si stradutele care le inconjoara. Atat ! Solutia nu este sa le transportati pentru ca va ia timp. Trebuie blocate rotile , pentru care va mai trebuie sa procurati dispozitive. Sa vedeti apoi , ce ordine veti face , pentru ca , oriunde , omul stie numai de frica amenzilor. Si sa promovati URGENT o lege prin care o mare parte a incasarilor sa se intoarca la Ministerul de interne - Politie , care are fonduri reduse dupa cum se stie !

Tot eu
26 iulie 2014

Am uitat sa propun alta solutie , mult mai simpla si usor de aplicat , care se utilizeaza cu succes in alte tari : lipirea pe parbriz a amenzii . Amenzile in acest caz - parcari neconforme - trebuie majorate substantial .

Răspuns la: Parcari nepermise
Adăugat de : Automobilist si pieton, 26 iulie 2014
De ce faceti " curat " numai pe Tomis ? Pe acest bulevard rar se vad masini parcate ! Daca vreti sa faceti cat de cat ordine , faceti un rond ZILNIC...
zoro
26 iulie 2014
de ce atat ?

De ce 600 de lei ? De ce nu 60, sau 6000 ? Cine a venit cu suma asta si de ce ? Cat e un salariu de au facut o amenda 600 de lei ? Cat costa real sa ridici o masina ? Ca sigur nu e 600 de lei ? Cine se imbogateste din aceasta jmecherie ? A cui este aceasta firma de ridicari ? Si sa nu uit... de Porcusorul care statea la cafea la terasa in America, cu tigarea in mana, cand scrieti ??????????

ath
26 iulie 2014
Basme gazetaresti.Studiu de caz

A fost odata ca-n povesti,a fost odata o parcare in piata garii din Constanta.Toate garile si aerogarile din lume au o parcare a lor. In parcarea din poveste se odihneau masinile locatarilor din blocul apropiat(blocul MTTC).Tot aici mai poposeau masinile celor care calatoreau cu trenul.Venea omul cu masina lui la gara,o lasa in siguranta,se urca in tren,si la intoarcere o gasea tot acolo.Imparatul Rosu a desfiintat parcarea,a dat-o la un zmeu.Zmeul Imparatului Rosu a ridicat o autogara,Autogara Victoria Babilonului.Masinile din vechea parcare au ajuns pe trotuarul blocului vecin(pe str.Th.Burada).Putin mai la deal,in dreptul autogarii,a fost alta parcare.Incapeau acolo cam 100 de masini.Imparatul Rosu a dat-o la varcolaci.Varcolacii au ridicat o benzinarie.Din fosta parcare a ramas doar o palma.Acum este parcare privata.Cate n-a facut Mazare pentru Constanta.Intr-o zi din luna ianuarie 2014,o mamica isi scoate copilul la aer.Copilul ei are un handicap si este imobilizat intr-un carucior cu rotile.Baiatul are cam 17 ani.Mamica se blocase chiar in usa scarii.In stanga nameti,in dreapta nameti,in fata masini parcate pe trotuar.Am intrebat-o daca pot sa o ajut cu ceva."Nu aveti cu ce sa ma ajutati,domnu'... ",a raspuns mamica.Tot in zona aia,am vazut o mamica cu bebelusul pe carosabil.Pe trotuar erau parcate masini si pe carosabil la un metru distanta de mamica noastra,"expresul" de Burada o depasea cu peste 80km/h in oras.Doar ce scapase de la semnal.Tot in zona asta oamenii legii "blocheaza" neveste daca le prind pe carosabil.Au mult tupeu.Acolo a fost "blocata" pe carosabil,sotia mea.A trebuit sa platesc o amenda ca sa-mi recuperez nevasta din ghiarele caracatitei mazariste.Este vara,autobuzele grele din Autogara Victoria Nesimtirii,parcheaza pe trotuar sau pe spatiul verde,cu teava de esapament infipta in boscheti.Doi trandafiri mutanti,se incapataneaza sa-i faca in ciuda primarului. Murim,ne uscam,luptam,ne afumam,noi de-aicia nu plecam ! In timpul asta,in autogara veche cu destinatie de obor se vand pufuleti,acadele si pepeni verzi.Presedintele Asociatiei Judetene Constanta pentru Persoane cu Handicap i-a acordat primarului diploma de Primar pe Viata.Drept multumire,Mazare a acordat si el diplome pentru persoanele cu handicap.In diplome sa ne iubim sau in amenzi sa ne casapim ? Presupun ca "omul legii" este cel din poza.Daca eu l-as vedea in autobuz,prima reactie ar fi sa-mi verific portofelul.Sa va traiasca balamucul urban !

Sorin
26 iulie 2014
parcare

Ati uitat sa precizati ca locurile de parcare sunt insuficiente, practic suntem fortati sa parcam neregulamentar caci cei din primarie elibereaza autorizatii de constructie insa omit sa doteze imobilul respectiv cu locuri de parcare. In cartiere, in spatele blocurilor sunt maidane cu burieni si pline de gunoi insa cei din primarie se fac ca nu vad si ca nu cunosc situatia, pe aceste maidane se pot amenaja locuri de parcare insa ei prefera sa ne dea amenzi.

marius
26 iulie 2014
inducere in eroare

masinile nu sunt depozitate langa reprezentanta seat ci mai jos un pic in spate la reprezentata mercedes (auto klass) .au fost depozitate la seata pan akm o luna cred .

constantean
27 iulie 2014
haos

In Constanța primarul e preocupat doar de mamaia,restul orașului este lăsat de izbeliște,taxiurile parchează unde vor,pe Barbu Ștefănescu Delavrancea s-a desființat statia de taxi ,in continuare circulăm pe un singur sens,rugăm cuget liber sa sesizeze si ei acest aspect,copiii nu au locuri de joacă,sunt nevoiți să se joace pe stradă,ferindu-se de masini ,trotuarele sunt pline de masini ,lângă liceul Albatros câmpul e plin de buruieni,gunoaie ,câini,tigani ,un focar de infecție,aici s-ar putea face,parc,locuri de parcare,ar decongestiona traficul,trotuare,vrem un oras curat,decent,european,cerem prea mult?,sau suntem buni doar ca masă de votanti si sa plătim cele mai multe si scumpe taxe,ne-am saturat de betoanele construite haotic,avem nevoie si de "verde" in orașul mazăre ,oricum vorbim,scriem articole,dar tot ce vrea mazăre se întâmplă,circ ieftin,din păcate am devenit cel mai mizerabil oraș,o plăcere să mergi la Timișoara,Cluj,Craiova,Sibiu,piatra neamt,Brașov,Iași,etc.acolo cum se poate?,primarul nostru oare nu vede toate aceste nemulțumiri,îl rugăm să treacă prin cartiere da vadă realitatea,sa stea de vorbă cu oamenii,dar acum nu mai sunt alegeri,au "uitat"toate promisiunile,toti,cu speranța că se va schimba ceva sper ca măcar ziarul vostru sa ne mai ajute prin articolele sale,mulțumim.

NaeKst
27 iulie 2014
Parcare masinilor

Bravo domnul Relu, asta este solutia cea mai buna si cu randament maxim, restul doar improvizatii ca sa ne arate cit de greu este organuLui sa lupte cu cei ce incalca legea. Si, tot asa, ar trebui amendati cei ce archeaxa pe trotuare obligind pietonii sa se deplaseze pe carosabil de unde apoi sa-i poata lua soferul ca e popice.

Răspuns la: [email protected]
Adăugat de : Tot eu, 26 iulie 2014
Am uitat sa propun alta solutie , mult mai simpla si usor de aplicat , care se utilizeaza cu succes in alte tari : lipirea pe parbriz a amenzii...
marketglory
27 iulie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

??????????
19 august 2014
??????????

?????? ??????????

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5222 secunde