Alertă de gripă porcină la granița României cu Ucraina. Primele măsuri luate

113
Alertă de gripă porcină la granița României cu Ucraina. Primele măsuri luate - 02gripamfaxmasca1392122723-1454247183.jpg

Articole recomandate

Alertă la granița României cu Ucraina din cauza gripei porcine. Virusul a provocat deja 60 de decese în statul vecin, iar angajații maramureșeni de la punctul de trecere a frontierei din Sighet au luat deja măsuri aspre de control.

Ei poartă măști și mănuși chirurgicale, filtrele de control sunt igienizate și dezinfectate după fiecare schimb, iar starea de sănătate a cetățenilor care intră în țară este monitorizată.

Deocamdată nu există restricții în privința traficului de persoane dinspre sau către Ucraina, deși autoritățile ucrainene au cerut închiderea granițelor.

În schimb, oricine intră sau iese din țară este întrebat dacă prezintă simptomele virusului AH1N1 și este înregistrat în evidența vamală. Polițiștii de frontieră derulează și o campanie de informare privind virusul gripei porcine.

Zilnic, prin vama Sighetul Marmației circulă aproximativ 2500 de persoane și în jur de 700 de autoturisme. În județul Maramureș a fost înregistrat deja un caz de îmbolvărire cu virusul AH1N1. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, internat acum la spitalul de boli infecțioase din Cluj Napoca, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Curiozități despre România
Pagina a fost generata in 0.9951 secunde