Ai mașină cu volan pe dreapta? Te așteaptă vremuri grele…

1642
8
Ai mașină cu volan pe dreapta? Te așteaptă vremuri grele… - fondmasini-1452440618.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul Alexandru Nazare,  a inițiat un proiect de lege ce îi are în vizor pe șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta, pe teritoriul țării noastre. Proiectul de legek are în vedere niște modificări drastice și mai greu de îndeplinit. Acestakm se află în dezbatere publică, dar votul final va fi al deputaților. 


Șoferii care conduc acest gen de autoturisme trebuie să își doteze mașina corespunzător, cu oglinzi, sunt obligați să facă ore suplimentare, iar cea mai grea condiție este să fi obținut permisul de conducere într-un stat unde mașinile sunt cu volan pe partea dreaptă. 


"Autovehiculul cu volanul situat pe partea dreaptă poate fi condus pe dru-murile publice numai dacă are montat un sistem corespunzător de oglinzi care-i asigură conducătorului vizibilitatea în partea stângă-față a autovehiculului. Conducerea în alte condiții constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a treia de sancțiuni și cu retragerea certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau după caz a dovezii înlocuitoare a acestora", se arată în proiectul de lege. 


Șoferii ar putea să își achiziționeze oglinzile de la agențiile de încasare a tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România sau de la persoanele juridice cu care CNADNR a încheiat convenții în acest scop. Costul unor astfel de echipamente ar putea fi în jur de 300 de lei. 


Cei care vor încălca regulile vor fi amendați cu sancțiuni până la 800 de lei. Ca și măsură complementară, șoferului i se va reține și certificatul de înmatriculare. 


În prezent, în România circulă apro-ximativ 10.000 de autoturisme cu volan pe dreapta. Cei care apelează la această variantă merg să aducă mașini de peste hotare, cu volan pe dreapta, deoarece acestea sunt mai ieftine. 


De asemenea, proiectul legislativ prevede că aceste sancțiuni nu se aplică vehiculelor istorice, vehiculelor utilizate pentru îndeplinirea unor sarcini de utilizate publică și vehiculelor care nu sunt destinate circulației pe drumurile publice. 


"Dacă aduc o mașină din Anglia, în momentul în care stau pe locul din dreapta și vreau să fac o depășire, mult mai târziu voi vedea dacă din față vine ceva sau nu. Teoretic, sunt un pericol pentru toți ceilalți. Eu, personal, nu aș lăsa să circule decât acele mașini care traversează România, sau periodic, pen-tru o săptămână - o lună. În rest, aceste mașini nu ar trebui să circule pe drumu-rile publice. Eu când merg în altă țară unde se circulă pe partea stângă ca și măsură preventivă reduc viteza de circulație. În ceea ce privește condițiile, nu știu dacă este o soluție ca șoferul să facă ore suplimentare", a declarat ing. Gabriel Cordonescu, expert tehnic. 


Comentează știrea

Pavel
11 ianuarie 2016
Masina,necesara sau fudulie pentru unii?

Din start ,cei care vin cu asemenea masini au problem cu coneziunile la capatana,dorinta de a arata altora ca au masina, depaseste logica ,macar a propriei sigurante a vietii. Normal, acei oameni nu prea sunt in regula nici sa conduca masini cu volan pe stanga. Cum la noi e mai greu cu logica,este absoluta nevoie de legi si de coercitii ca niste lucruri de bun simt sa fie respectate. Daca nu-ti pasa de propria siguranta,sa fii obligat prin lege ca macar altii sa fie protejati ....

DODO
11 ianuarie 2016
in rindul lumii

Cind esti unica tara ( si citeva foste colonii ) ,pe invers ,mi se pare normal sa te aliniezi la mapamond si sa renunti la ,,traditie,, atit cu circulatia si de ce nu si cu masuratorile. Nu stiu daca la ei au voie sa circule ( si in ce conditii ) masinile pe stinga, daca nu ,atunci e clar cai aici nu ar trbui acceptate. Cum este si in alte tari ,,normale,, Oricum masina este clar un ajutor si nu vad cum facem distinctia intre fudulie si necesitate

Simona
11 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

Nicu
11 ianuarie 2016
Lui DODO si altora ca el

Anglia nu este slugarnica asa ca Romania,pentru ca este condusa de oameni adevarati,nu de javre fara demnitate. Bravo lor. Vrei sa crapi ca dobitocul conducand cu volan pe dreapta in alte tari,e dreptul tau,insa din pacate poti omora si pe altii. Pentru cativa cocalari,nu o sa-si schimbe lMarea Britanie stilul de circulat pe propriile strazi si deci a felului cum vor sa-si construiasca masinile.Nu-ti convine,nu cumpara de acolo,e simplu....Daca poporul englez vrea asa ,pai asa sa fie,nu cum vor unii si altii !La noi,daca vine unul mai cu tupeu,ne pune sa avem volan pe mijloc sau sus,pe capote si poporul o sa taca cu maxima lasitate. Ideea este ca in primul rand romanii ar trebui sa invete sa conduca civilizat ,apoi sa inceapa a visa la filozifia legilor din alte tari.La noi sunt cretini care au masini,unele de mare putere si isi inchipuie gresit ca si ei sunt de calitate superioara,ca masinile lor,asa ca se poarta in trafic complet idiot.Tot prostovanul vrea masina ca sa-si impresioneze tarfa si pretenarii,nu ca ar avea nevoie pentru naveta la serviciu,sa fim seriosi.... Brova britanicilor ca-si tin obiceiurile vii si nu pleaca dovleacul la smecheri de doi lei,fie ei din UE !

Volan in cort
11 ianuarie 2016
....

Ba, cand esti prost, esti prost indiferent unde ai volanul. Poti sa ai volanul si pe plafon in stanga, dreapta, centru, far ca tot prost esti cand voi luati permisele cu bani normal ca intrati cu masinile in altii. Conduc de 2 ani jumate masina cu volan pe dreapta in Romania, am facut o gramada de drumuri in toata tara si inafara ei si nu am avut nici un accident pentru ca practic condusul preventiv INDIFERENT DE MASINA PE CARE O CONDUC. Asa ca lasati-ma pe mine cu vrajala ca masinile pe partea dreapta sunt mai periculoase. Cel mai periculos e omul nu masina. Terminati-va cu prostiile astea.

Angel
11 ianuarie 2016
Volan pe dreapta

Mi se pare corecta afirmatia ta, eu sunt in uk acum am fost anul trecut in Romania cu masina cu volan pe dreapta pentru o luna si jumatate si este intradevar mai greu dar nu necesita "avioanele" de care zic idiotii acestia omul conteaza. Poate mai vor ceva bani dar este anormal ce vor sa faca. Eu zic sa il trimiteti pe idiot aici in uk sa vada cum e cu infrastructura, ca de aceea se produc accidente nu neaparat ca ai volan pe dreapta, mai bine ar dezapezi drumuri, ce sa mai zic, ei nu dezapezesc un amarat de aeroport punand in pericol viata a sute de calatori....

Angel
11 ianuarie 2016
necesitate sau fudulie

Masina in aceasta tara este necesitate,(UK), e foarte usor sa-ti cumperi masina aici e mai complicat insa sa o tii pe drum, cu asigurari si taxa de drum, Emoty, conduc de peste doi ani aici si nu mi-a fost usor sa ma adaptez traficului dupa 20 de ani de condus pe dreapta, cei drept e ca aici se respecta LEGEA, fata de alte continente, la verificarea tehnica daca nu este ok asa cum scrie fabricantul nu treci si nu ai voie sa circuli pana nu remediezi. Dar sa revenim, Nu cred ca cineva vine cu masina proprie cu volan pe dreapta de fudulie eu am acasa masina cu volan pe stanga(in Romania), aici am volan pe dreapta si zau ca nu am venit sa arat la lume ca uite ce masina am astea tin de om si mentalitate, consider un perico pe drumurile din Romania masinile cu volan pe dreapta, dar pericolul cel mai mare il constituie omul care conduce acea masina.

Răspuns la: Masina,necesara sau fudulie pentru unii?
Adăugat de : Pavel, 11 ianuarie 2016
Din start ,cei care vin cu asemenea masini au problem cu coneziunile la capatana,dorinta de a arata altora ca au masina, depaseste logica ,macar a...
UK Driver
11 ianuarie 2016
lumea ta

Japonia nu este fosta colonie UK. http://www.worldstandards.eu/cars/list-of-left-driving-countries/ si daca vrei sa stii de unde a pornit citeste pe aici http://www.worldstandards.eu/cars/driving-on-the-left/

Răspuns la: in rindul lumii
Adăugat de : DODO, 11 ianuarie 2016
Cind esti unica tara ( si citeva foste colonii ) ,pe invers ,mi se pare normal sa te aliniezi la mapamond si sa renunti la ,,traditie,, atit cu...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4757 secunde