Ai de săpat șanțuri? Poți angaja deținuți de la Poarta Albă!

454
Ai de săpat șanțuri? Poți angaja deținuți de la Poarta Albă! - detinutifortademunca-1430329767.jpg

Articole de la același autor

Firmele, instituțiile publice, dar și persoanele fizice care doresc să angajeze deținuți se pot adresa Penitenciarului Poarta Albă. Căci, așa cum susțin reprezentanții unității de detenție, este pusă la dispoziția celor interesați "forță de muncă specială cu persoane private de libertate".

Deținuții de la Poarta Albă pot fi angajați, însă, numai în anumite domenii: în lucrări de terasament - săpături pentru fundații clădiri, drumuri, în construcții, în demolări, în igienizări și salubrizare, în întreținerea spațiilor verzi, în tot ce presupune reciclarea și sortarea de deșeuri, cât și în agricultură (legumicultură, horticultură și zootehnie).

"Noi punem la dispoziție forță de muncă necalificată", a precizat, pentru "Cuget Liber", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Iar cei interesați să angajeze deținuți au numeroase avantaje, susțin reprezentanții unității de detenție: "Nu se ocupă de selecția personalului, o facem noi; nu plătesc contribuții salariale la bugetul de stat, nici pentru angajați, nici pentru angajator, plătesc doar o prestare de serviciu pe baza unui contract încheiat cu instituția noastră, de contribuții ne ocupăm noi. Beneficiază de deducerea TVA-ului înscris pe factură. De asemenea, beneficiază de o forță de muncă disciplinată, constantă, stabilă, cu un grad ridicat de productivitate, obișnuită să respecte regulile, nu se pune problema absentării din cele mai diverse motive sau părăsirii locului de muncă înainte de terminarea programului".

Totodată, reprezentanții penitenciarului încearcă să atragă doritori prin faptul că deținuților nu trebuie să li se asigure bonuri de masă!

Firmele sau persoanele fizice interesate trebuie să îndeplinească niște condiții pentru a putea folosi deținuți la muncă; și anume, să nu aibă restanțe bănești către niciun penitenciar și să achite un avans din valoarea contractuală stabilită pentru o lună, dar și să asigure transportul deținuților spre locul de muncă și înapoi la penitenciar.

"Contractele se negociază, în funcție de activitatea desfășurată și numărul de persoane private de libertate solicitat", a adăugat Gabi Botezan.

De asemenea, nu este obligatoriu ca deținuții să părăsească penitenciarul, ci poate fi adusă activitatea la ei. De exemplu, Penitenciarul Poarta Albă a încheiat contracte cu o firmă de pantofi și una de perdele, munca fiind desfășurată în incinta unității de detenție.

Se impune precizat că deținuții primesc un salariu minim pe economie, din care o parte le revine lor, iar restul penitenciarului, banii fiind folosiți pentru plata utilităților.

În prezent, la nivelul Penitenciarului Poarta Albă muncesc în jur de 160 de deținuți pe zi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde