Prognoza METEO i-a speriat pe constănțeni / Aglomerație mare, nervi și ore de așteptare

956
2
Prognoza METEO i-a speriat pe constănțeni / Aglomerație mare, nervi și ore de așteptare - fondaglomeratievulcanizati1-1385308610.jpg

Articole de la același autor

Ultimele două zile au fost extrem de aglomerate pentru angajații service-urile din Constanța și ai magazinelor de anvelope care oferă și montaj. Au lucrat și lucrează în continuare la foc automat, deoarece mii de șoferi au decis să-și schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă, speriați de vremea capricioasă care s-a anunțat pentru această săptămână. 


Șoferii constănțeni au ales să mai scape de-o grijă, chiar dacă nu au programate deplasări în zone unde vor cădea cantități importante de zăpadă. 


"Mai bine le schimb acum, ca să nu am probleme. Nu știi niciodată cum se schimbă vremea. Astăzi e bine, mâine e posibil să ningă. Doar mai este puțin și intrăm în de-cembrie. Apoi, sigur ajungem și la munte săp-tămânile astea", ne-a spus Diana, o șoferiță care a preferat să schimbe cauciucurile de vară ale mașinii cu unele de iarnă. 


Sâmbătă, dar și duminică, a fost un du-te-vino continuu atât la service-urile mari din Constanța, cât și la vulcanizările mici, de cartier. Angajații n-au avut timp nici să respire. Sâmbătă, pe mulți i-a prins noaptea schimbând cauciucuri. Patronii n-au vrut să-și piardă clienții, așadar au prelungit programul. 


"Ieri (n.r.: sâmbătă) toată ziua am muncit, și astă noapte… Azi la fel. S-au speriat de vreme", ne-a spus un muncitor al unei vulcanizări din zona Amzacea, care ieri schimba la foc automat cauciucurile de vară. Avea și de ce să se grăbească. Coada era destul de mare. Nici bine nu termina o mașină de "încălțat", că alta se așeza la rând. 


Când vine vorba de prețuri, acestea diferă mult în funcție de locul pe care îl alege șoferul pentru a-și schimba cauciucurile. Acestea încep de undeva de la 50 de lei, dar pot sări și de 100 de lei, în funcție și de serviciile care sunt incluse în preț. Pe de altă parte, magazinele de anvelope, care au și parte de service, oferă gratuit montajul dacă achiziționezi anvelopele de iarnă de acolo. 




Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite de gheață, polei sau zăpadă. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancțio-nează cu amendă cuprinsă între nouă și 20 de puncte de penalizare. Constănțenii depistați fără cauciucuri de iarnă când situația o impune scot cel puțin în jur de 700 lei din buzunare, pentru a achita amenda. 


Comentează știrea

noni
25 noiembrie 2013
țeapa !

E deschis nonstop la acea vulcanizare, mincinosilor !! Nu mai dramatizati ca nu e stirea mai interesanta. Acolo schimb de ani de zile anvelopele si asa e programul standard la ei !

mos gerila
25 noiembrie 2013
stangi ptr fraieri

In ultima vreme media si oamenii de afaceri o duc bine impreuna .In schimbul unor sume ,desigur mari de bani,dar care ii vor recupera repede de la fraieri,jurnalele de stiri ,meteo,ziarele ,bubuie consumatorul cu tot felul de calamitati .Drept dovada au crescut numarul asigurarilor,dupa anunturile de cutremure zilnice,acum ultima poanta e cu zapada imaginara care sigur va produce bani.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8368 secunde