AFACERILE NECURATE ale lui Dănuț Căpățână ies, rând pe rând, la iveală. TUN de peste 300.000 lei

1660
2
AFACERILE NECURATE ale lui Dănuț Căpățână ies, rând pe rând, la iveală. TUN de peste 300.000 lei - danut14635946621475835356-1495612322.jpg
Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este urmărit penal în cadrul unui nou dosar, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Potrivit procurorilor, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, reprezentat de Dănuț Căpățână, la acea dată manager al unității medicale, și o societate comercială, a fost încheiat un contract – neprevăzut în planul anual al achizițiilor publice – având ca obiect prestarea unor servicii de consultanță pentru convențiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice și private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).


"În exercitarea atribuțiilor sale de manager și ordonator terțiar de credite, inculpatul Căpățînă Dănuț a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislația aplicabilă contractelor de achiziție publică și a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existența unei baze legale, deși serviciile de consultanță ale prestatorului nu au fost executate în totalitate și reprezentau, în fapt, și atribuții proprii ale inculpatului", se arată într-un comunicat emis de DNA. 


Astfel, în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016, spun anchetatorii, când Dănuț Căpățână nu și-a mai exercitat atribuțiile care decurgeau din calitatea deținută, Spitalul Județean Constanța a achitat către societatea respectivă suma de totală 307.900 lei, reprezentând onorariu și prime de succes, pentru niște servicii neexecutate în realitate.


Această sumă de bani reprezintă un prejudiciu cauzat unității medicale și un folos necuvenit pentru firma prestatoare a serviciilor. Până în acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. 


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. Anterior, inculpatul Căpățînă Dănuț a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare în datele de 4 noiembrie 2014, 31 august 2016 și 19 octombrie 2016.




Comentează știrea

intrebatorul
24 mai 2017
intrebare

Dar cel ce a vizat juridic pentru legalitate, nu intra la apa ?

camelia
24 mai 2017
bonus

BANI PART-TIME: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Pagina a fost generata in 1.34 secunde