Afaceri cu mașinuțe. Jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanța

202
Afaceri cu mașinuțe. Jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanța - jucariicontrafacute1-1477409650.jpg

Articole de la același autor

Contrabanda cu jucării care imită originalul nu este ceva nou la Constanța. După ce, săptămâna trecută, oamenii legii au luat în colimator un container ce transporta roboți de plastic contrafăcuți, iată că și săptămâna aceasta au avut de a face cu o faptă similară. 


Polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au verificat, în Portul Constanța Sud Agigea, un container sosit din China, pe adresa unei societăți comerciale din București. În urma controlului, polițiștii au descoperit 11 mașini de jucărie cu acumulator, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. 


Mai mult, în cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punere în circulație de mărfuri contrafăcute".

Bunurile, evaluate la 11.000 de lei, au fost confiscate, iar cercetările vor continua, oamenii legii încercând să afle cum a luat naștere întreaga activitate infracțională.

XXX

Și infracțiunile nu se opresc aici. Pot confirma polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Împreună cu lucrătorii vamali, aceștia au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea, din China, pentru o societate comercială cu sediul în București, aproximativ 5.400 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 183.400 lei. 


Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean chinez, în vârstă de 29 de ani, cu reședința în București. În urma controlului, au fost descoperite 5.360 de jucării, respectiv mașinuțe, trenulețe și pistoale de jucărie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute. 


Și aceste bunuri au fost confiscate, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Avioane Eurofighter Typhoon, la Constanța
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Sechestru pe averea lui Gheorghe Ștefan
Pagina a fost generata in 2.5799 secunde