Șpaga de la pompieri atacă la "vârf"

Adjunctul ISU "Dobrogea", colonel dr. Neculai Coman, și fostul șef, general Petre Trandafir, arestați pe 29 de zile

3118
Adjunctul ISU
Adjunctul șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea", colonel dr. Neculai Coman, și fostul șef al instituției, general în rezervă Petre Trandafir, au fost arestați, aseară, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în cazul fraudării rezultatelor concursului de angajare organizat în 2007, dosar în care au mai fost arestați deja, în urmă cu două săptămâni, opt ofițeri. Cei doi au înaintat recurs care urmează să se judece la Completul de 9 din cadrul ÎCCJ. Acuzațiile aduse celor doi sunt instigare la fals și uz de fals, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Amintim că, la data de 13 mai, opt ofițeri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța au fost arestați preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Militar București, fiind acuzați că au fraudat rezultatele unui concurs de angajare din anul 2007, falsificând foi de concurs pentru 67 de can-didați.
Instanța a dispus arestarea lor pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals și complicitate la cele două infracțiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
Tribunalul Militar Teritorial a respins, pe 15 mai, recursul făcut de cei opt ofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea împotriva instanței inferioare, care le-a dat mandat de arestare pentru 29 de zile.
Cei opt sunt anchetați de procurorii DNA - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție - pentru falsificarea examenului de admitere din 2007. Inculpații au fost reținuți pe 12 mai, iar pe 13 mai, Tribunalul Militar București a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile.
Printre aceștia se numără colonelul Andrei Gabriel Niculae și maiorul Gabriel Alexandrescu, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de fals intelectual și uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, complicitate la infracțiunile de fals intelectual și uz de fals, ambele în formă continuată. Pe lista DNA se mai află locotenentul Adrian Mihai Bugnar, căpitanul Marius Sorin Bugnar, maiorul Costel Datcu, căpitanul Florin Niculae, locotonent-colonelul Sorin-Marius Crețu și maiorul Liviu Deoșlea, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de fals intelectual și uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Procurorii DNA au precizat că, în zilele de 15 - 16 august 2007, cu ocazia desfășurării probei scrise la concursul pentru încadrarea posturilor de subofițeri, la specialitatea "servanți - conducători auto", cei opt inculpați, membri ai comisiei de examinare, au încălcat metodologia de desfășurare a examenului în scopul fraudării rezultatelor concursului organizat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" , județul Constanța.
Concret, a rezultat că inculpații, în calitate de ofițeri corectori au falsificat foi de concurs pentru un număr de 67 de candidați, dintre care 60 au obținut nota maximă sau notă foarte mare la proba scrisă, fiind în final declarați admiși la examen.
La același examen, inculpații Andrei Gabriel Niculae și Gabriel Alexandrescu au falsificat și două procese-verbale de predare-primire a mapei cu lucrările de concurs.
27 de candidați care, deși au obținut peste media "7", au fost declarați respinși, deoarece locurile acestora au fost ocupate de candidații ale căror foi de concurs au fost falsificate, s-au constituit părți civile în procesul penal, solicitând contravaloarea veniturilor salariale pe care le-ar fi încasat în perioada în care urmau să fie încadrați ca sub-ofițeri la ISU "Dobrogea" județul Constanța.
Prejudiciul total estimat depășește 1.000.000 de lei, sumă cu care au fost avantajați material candidații declarați admiși în urma falsificării lucrărilor de examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9267 secunde