Premieră națională, la Constanța!

Adio timbru de mediu, de la 1 februarie! Șoferii se pot programa on-line pentru înmatricularea mașinilor

2147

Articole de la același autor

Începând cu 1 februarie 2017, șoferii nu vor mai fi nevoiți să plătească timbrul de mediu atunci când înmatriculează autovehicule. Alături de timbrul de mediu vor fi eliminate și alte taxe, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 și abrogarea Legii 117/1991 privind plata taxelor extrajudiciare de timbru. Pentru a preîntâmpina probleme legate de valul mare de șoferi care vor veni la ghișee, constănțenii vor putea să se programeze on-line pentru a-și înmatricula mașinile, pe site-ul Instituției Prefectului. De asemenea, în premieră națională, tot on-line se va putea verifica gradul de ocupare al ghișeelor.


Însă, vestea cea mai importantă este că timbrul de mediu va dispărea începând cu 1 februarie, iar șoferii care au plătiti această taxă și-o vor putea recupera în instanță, după ce apelează la ajutorul unui avocat. 


Programare on-line, pe site-ul Prefecturii Constanța
În 2016, peste 100.000 de cetățeni au călcat pragul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Condu-cere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța. Întrucât autoritățile au estimat că numărul solicitărilor pentru înmatricularea autovehiculelor va crește foarte mult în această perioadă, s-a luat în considerare o soluție mai practică și adaptată vremurilor în care trăim. 


"Implementarea a venit ca o soluție la valul mare de cereri pe care-l așteptăm în perioada următoare. Cetățeanul intră pe site și se programează pentru o anumită zi și oră, își depune actele și a plecat liniștit acasă, nu va mai sta la coadă. Observ că mulți au optat pentru această variantă, programarea on-line, pentru zilele de 1, 2 și 3 februarie. Dacă va merge bine, proiectul va fi extins și pentru celelalte ghișee. Deocamdată este în faza de pilot, mai lucrăm la îmbunătățirea proiectului, însă pro-gramarea on-line este operațională începând de ieri", a declarat pentru "Cuget Liber", comisarul șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Verificarea ghișeelor în timp real, în premieră națională, la Constanța 
Alături de operaționalizarea aplicației informatice prezentă pe site-ul Instituției Prefectului, șoferii vor putea găsi tabele cu afluența publicului la ghișee, indiferent că este vorba despre ghișee de înmatriculări sau permise. 


"Pe site vor putea fi găsite și tabele cu afluența publicului la ghișee. Astfel, oamenii vor putea să vadă, înainte de a veni la ghișee, când anume este aglomerat, tocmai pentru a se evita cozile. Astfel, după ce vor putea verifica aceste tabele, oamenii își vor putea selecta în ce perioadă vor să vină la ghișeu", a mai precizat comisarul șef Marian Tudose. 


Ce taxe vor mai dispărea începând cu 1 februarie
Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 vor fi eliminate și alte taxe, pe lângă timbrul de mediu. Astfel vor fi eliminate: taxele pentru examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obținerii permiselor de conducere pentru toate categoriile de permis; taxele pentru examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere; taxele pentru examinarea persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obținerea aceleiași categorii a permisului de conducere; taxele de înmatriculare permanentă sau temporară a autovehiculelor și remorcilor; taxele de autorizare provizorie a circulației autovehiculelor și remorcilor neînmatricu-late permanent; taxele de autorizare a circulației autovehiculelor și remorcilor neînmatriculate permanent, cât și taxele pentru furnizare date din Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3609 secunde