Adio pedepse mai mici pentru pușcăriașii scriitori!

246
Adio pedepse mai mici pentru pușcăriașii scriitori! - cartipenitenciare-1454003414.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, ieri, în ședința CSM, că va publica proiectul de ordonanță de ur-gență prin care va fi eliminată posibilitatea de-ținuților de a-și micșora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică scrisă în închisoare. 


"Eu am să merg în continuare pe abrogare. Nu am obligația să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare pe site, vineri, și va fi tot week-end-ul acolo. Voi argumenta pe discri-minare. E discriminatoriu să răsplătești munca intelectuală mai mult decât munca fizică", a explicat ministrul Justiției. 


În replică, președintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a ținut să precizeze că instituția pe care o reprezintă nu se opune abrogării prevederii legale care permite reducerea pedepselor celor care elaborează lucrări științifice, chiar dacă în comisia care a analizat situația s-a ajuns la concluzia că ar fi posibilă păstrarea măsurii, dar cu o clarificare a criteriilor de aplicare. 


Reamintim că DNA a deschis dosar penal în cazul cărților scrise de către deținuți și face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizați profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanții editurilor care le-au publicat și funcționari ai ANP care au pro-pus eliberarea. 


În documentul dat publicității de Hotnews, apar și cadre didactice de la universități constănțene care au acordat recomandări scrise pentru asemenea lucrări: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea "Ovidius" din Constanța), coordonatorul lui Gigi Becali; conf. univ. dr. Cristian Moșnianu (Universitatea "Ovidius") a fost coordonatorul lui Șenol Zevri, fostul șef al Agenției de Mediu. Zevri a fost coordonat și de Virgil Frunză (Universitatea "Ovidius"). Lista continuă cu lector univ. Cristi Iftene - pentru o carte a lui Valerian Nica; prof. univ. dr. Mariana Panaitescu (UMC) - pentru două cărți ale lui Neculai Coman; prof. univ. dr. Gheorghe Negoescu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Claudiu Ristea; prof. dr. Dumitru Cristea (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Ion Adrian Alexandrescu; prof. univ. dr. Anca Cristina Stanciu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Lucian Beșchea; conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur (UMC) - pentru două cărți ale fostului inspector șef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5166 secunde