Acuzații grave după incendiul de la Penitenciarul Poarta Albă

542
Acuzații grave  după incendiul  de la Penitenciarul Poarta Albă - acuzatiigravepenitenciar-1430152713.jpg

Articole de la același autor

O amplă anchetă internă se desfă-șoară, în aceste zile, la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a se stabili cum de a fost posibil incendiul de săptămâna trecută, de la Secția Exterioară Valea Seacă, ce a pus în pericol viața a aproximativ 50 de deținuți. În acest context, sunt voci care susțin că pagubele ar fi fost mult mai mici, dacă angajații unității de detenție ar fi intervenit din pripă, până la sosirea pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Astfel, potrivit vocilor acuzatoare, unitatea are în dotare o motopompă cu care se putea interveni, dar aceasta nu ar fi fost funcțională la data incendiului, neavând baterii și sistem de pornire.

Întrebat cu privire la respectivele acuzații, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, ne-a confirmat că, într-adevăr, angajații unității nu au intervenit cu motopompa respectivă și a explicat: "S-a considerat prioritară evacuarea persoanelor private de libertate, aflate în vecinătatea punctului de pornire al incendiului, iar până a fost încheiată evacuarea, nu a mai fost nevoie să se intervină cu motopompa, căci ajunseseră pompierii de la ISU Dobrogea. Dar motopompa respectivă era funcțională în acel moment".

Reamintim că, în urma incendiului de săptămâna trecută, o clădire în care erau deținute 50 de persoane private de libertate a ars în întregime, alături de o magazie. Din primele informații, se pare că focul ar fi pornit de la un scurtcircuit, dar nici reprezentanții ISU Dobrogea, nici cei ai Penitenciarului Poarta Albă nu au confirmat încă această ipoteză ca fiind sursa incendiului, după cum ne-au precizat aceștia, "ancheta fiind încă în desfășurare".

Totodată, reprezentanții penitenciarului fac o evaluare pentru a stabili la ce valoare se ridică pagubele produse. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4723 secunde