Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital?

1557
10
Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui

Articole de la același autor

Rudele lui "Săceanu", fost lider al lumii interlope din Constanța, sunt anchetate pentru profanare de cadavre, după ce personalul medical de la Spitalul Județean Constanța le-au acuzat că au furat cadavrul acestuia. 


A dus o viață controversată și a fost considerat, ani buni, drept unul dintre pionii principali ai afacerilor subterane din județul Constanța. Și, chiar și după moarte, Ismail Iașar, cunoscut mai degrabă ca "Săceanu", este su-biectul unui scandal. 
Polițiștii Secției 3 au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre, după ce personalul medical de la Spitalul Județean Constanța a reclamat că trupul neînsuflețit al lui Ismail Iașar a fost sustras din unitatea medicală. Concret, du-minică seara, în jurul orei 21,10, la aproximativ două ore după ce "Săceanu" s-a stins din viață, urmare a unei afecțiuni medicale, o asistentă a apelat la numărul unic de urgență 112 și a reclamat că mai multe persoane au intrat în spital, în Secția de Terapie Intensivă și au luat trupul neînsuflețit al acestuia. L-au ridicat, au reclamat cadrele medicale, fără să fie îndeplinită nicio formalitate, fără să aibă niciun act medical eliberat. 
"Deplasați cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că respectiva persoană, în vârstă de 65 de ani, decedase în jurul orei 19,00, în spital", a precizat Bogdan Păduraru, pur-tător de cuvânt al Poliției Constanța. 


Unde erau agenții de pază? 
Împrejurările în care s-a petrecut incidentul ridică, însă, o serie de întrebări: unde erau agenții de pază ai spitalului, de ce nu au intervenit?! Intrările în unitatea spitalicească sunt păzite, atât cea de la Urgență, cât și cea care duce spre secții și, de nenumărate ori, rudele celor internați s-au plâns de faptul că nu le este permis accesul pentru a putea duce medicamente bolnavilor internați. Și asta deși, după cum se știe, tocmai cadrele medicale le "recomandă" rudelor să achiziționeze diverse medicamente sau alte consumabile, având în vedere lipsurile din sistemul sanitar de stat. 
Cu toate acestea, de data aceasta, prezența agenților de pază nu s-a făcut simțită, deși, potrivit informațiilor vehiculate chiar de conducerea spitalului, în curtea instituției se adunaseră aproximativ o sută de persoane, iar în incintă au năvălit, după moartea lui "Săceanu" între 20 și 60 de persoane! De altfel, surse neoficiale din rândul polițiștilor ne-au declarat că apelul către Serviciul 112 a fost dat de către o asistentă, nu de un agent de pază. 
Am încercat să obținem răspunsuri la aceste întrebări, dar și la multe altele, de la reprezentanții Spitalului Județean Constanța. Până la închiderea ediției, însă, dr. Dan Căpățână, managerul instituției, nu a putut fi contactat, transmițându-ne prin intermediul secretarei că trebuie să se consulte cu avocatul cu privire la demersurile pe care le va face pe viitor privind acest incident. La rândul său, dr. Mihnea Avram, directorul medical al spitalului, ne-a declarat că nu știe nimic despre cele întâmplate. Iar asta în condițiile în care evenimentele au avut loc într-o secție a spitalului, despre care directorul medical ar trebui să știe tot ce se întâmplă! 


Familia a respectat regulile religiei islamice 
Cât privește motivele pentru care rudele au dorit, cu tot dinadinsul să ridice trupul neînsuflețit al lui "Săceanu" din spital, cât mai repede, acestea țin de una dintre tradițiile religiei musulmane, conform căreia mortul trebuie îngropat cât mai repede. 
"Referitor la cele întâmplate, eu nu pot să comentez. Dar, ceea ce pot eu să spun este faptul că familia Iașar este o familie care respectă regulile religiei islamice. La noi, înmormântarea trebuie să aibă loc cât mai repede. De exemplu, dacă a murit dimineață, poate să fie îngropat până seara", a declarat, pentru "Cuget Liber", Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din România. Acesta a adăugat că, în prezent, există o lege care impune ca trupurile neînsuflețite ale musulmanilor să fie predate familiilor în maximum 24 de ore, dacă nu există indicii de moarte suspectă. 
În consecință, polițiștii urmează să efectueze cercetări: să vizioneze imaginile de supraveghere, pentru a stabili cu exactitate cine sunt cei care au pătruns fără drept în spital, să audieze personalul medical și inclusiv pe rudele decedatului. Dacă se confirmă acuzațiile, cei vinovați riscă să petreacă între șase luni și trei ani după gratii, pentru profanare de cadavre. 


Ce spune familia lui "Săceanu" 
Ieri, rudele lui Ismail Iașar au organizat o conferință de presă, în care au răspuns acuzațiilor ce le-au fost aduse. Aceștia au subliniat că nu au furat nimic, ci totul este o neînțelegere. Ei au mai declarat că familia a ridicat cadavrul din spital, doar după ce au primit acor-dul unui medic. De altfel, luni au primit, fără probleme, și certificatul constatator al decesului. 


Comentează știrea

Yo
19 februarie 2014
Cu interes sau monetar

Daca politia din Constanta nu le-ar tine spatele la ciori nu am avea parte de asa ceva dar ... Stie toata lumea ca interlopii astia exista ptr ca politia nu intocmeste dosarele cum trebuie sau te convinge ca e mai bine sa nu depui plangere, sa suni direct la sectie nu la 112, procurori intocmesc dosarele intr-un oarecare fel !

ion
19 februarie 2014
cine mai ia spaga?

pling militienii,procurori si altii care luau spaga-serban ion ,coteanu etc

kerim
19 februarie 2014
spital

da , a luat mortul acasa .la ce intampla in sectia A.T.I mi se pare firesc. allah rahmet eylesin personalul de la A.T.I este supernesimtit

fakejupiter
16 martie 2014
fakejupiter

If you are paying attention to learn Search engine optimization techniques then you have to read this piece of writing, I am sure you will obtain much more from this paragraph concerning Search engine optimization. fakejupiter http://fakejupiter.boogerman.us/

fake oakley sunglasses
6 aprilie 2014
fake oakley sunglasses

Stiri Eveniment : Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake oakley sunglasses http://fakeoakleysunglasses.truelaunchbar.us/

oakley sunglasseas Wholesale
4 iunie 2014
oakley sunglasseas Wholesale

Stiri Eveniment : Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online oakley sunglasseas Wholesale http://fakeoakleysunglasses.navsop.us/

Fake Oakley Eyepatch 2
30 iunie 2014
Fake Oakley Eyepatch 2

Hello to all, I am also genuinely keen of learning PHP programming, except I am new one, I forever used to read articles related to PHP programming. Fake Oakley Eyepatch 2 http://foeyepatch2.ehedg.us/

sac longchamp solde
21 iulie 2014
sac longchamp solde

Stiri Eveniment : Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online sac longchamp solde http://saclongchamp.navtone.net/

ray ban sunglasses outlet
30 iulie 2014
ray ban sunglasses outlet

Stiri Eveniment : Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online ray ban sunglasses outlet http://cheaprb.advikazmotorsport.co.uk/

sacvanessabruno.fxbrokers.eu
12 septembrie 2014
sacvanessabruno.fxbrokers.eu

Stiri Eveniment : Acuzații de profanare de cadavre: Trupul lui "Săceanu", furat din spital? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online sacvanessabruno.fxbrokers.eu http://sacvanessabruno.fxbrokers.eu/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde