Accidente rutiere grave pe străzile Constanței! O femeie a zburat cu mașina de pe pod, alți doi șoferi s-au făcut praf

1259
Accidente rutiere grave pe străzile Constanței! O femeie a zburat cu mașina de pe pod, alți doi șoferi s-au făcut praf - accidente-1460996200.jpg

Articole recomandate

Începutul de săptămână a fost unul teribil pentru mai multe familii implicate în două accidente grave, în municipiul Constanța. Primul accident a avut loc, ieri, în jurul orei 08.30, după podul de la Doraly Mall, soldat cu trei victime, dintre care două încarcerate. Cel de-al doilea accident s-a petrecut în jurul amiezii, când un autoturism condus de o femeie a ajuns pe calea ferată după ce s-a prăbușit de pe o pasarelă din Poarta 6. În fiecare dintre aceste două accidente, viteza și neatenția erau să le fie fatale victimelor. 


Rămas încarcerat în urma unui impact frontal


Dimineața zilei de ieri nu a început deloc bine pentru doi bărbați și o femeie, răniți într-un grav accident pe Șoseaua Mangaliei, în apropierea intersecției cu strada Pandurului. Potrivit polițiștilor, două autoturisme s-au lovit față-spate, din cauza nerespectării distanței regulamentare. După impact, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în sensul opus de circulație, într-un Renault Megane care circula regulamentar. În urma accidentului frontal, cei doi șoferi și o pasageră au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre conducătorii auto rămânând încarcerat. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și o autospecială de descarcerare.


"Am auzit o bubuitură foarte puternică. Eu aveam mașina parcată în zonă și credeam că a lovit-o. Era o doamnă întinsă pe jos, am luat-o și am pus-o la umbră. Nu era în stare foarte gravă, dar era panicată. Alți doi bărbați erau răniți și încarcerați, dar salvarea și pompierii au venit repede", a povestit o martoră a evenimentului rutier. Șoferii implicați în accident au fost testați pentru a se stabili dacă au consumat băuturi alcoolice, însă rezultatul a fost negativ. Traficul în întreaga zonă a fost blocat preț de câteva zeci de minute. 


A căzut cu mașina de pe pasarelă, pe calea ferată 


O mamă și fiul ei au scăpat ca prin minune după ce au căzut de pe un pod, de la aproximativ 6 metri înălțime, direct pe calea ferată. Potrivit martorilor, conducătoarea auto ar fi fost lovită de un TIR, din spate, și încercând să redreseze autoturismul, marca Ford Galaxy, s-a răsturnat. Femeia lucra în Port, ca impiegat de mișcare și își ducea fiul, în vârstă de 13 ani, la școală. Colegii șoferului de TIR au o altă părere și spun că șoferița rula cu o viteză foarte mare. 


"A venit cu o viteză extraordinară. Colegul nostru a stat la stop și ei veneau de pe drum cu prioritate. L-a atins în partea dreaptă, nu a pus niciun fel de frână și apoi au căzut", susține unul dintre colegii șoferului de TIR. Un coleg de-al femeii susține că lucrurile stau taman invers și că șoferul de TIR ar fi rulat cu viteză: "Se ducea cu copilul la școală, iar șoferul de TIR venea cu viteză și a lovit-o în spate. Ea a scăpat controlul volanului și s-a prăbușit".


Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au constatat faptul că un autocamionul nu a acordat prioritate autoturismului, lovindu-l cu partea dreaptă a capului tractor, rezultând schimbarea bruscă a direcției de mers și lovirea parapetului podului pe partea dreaptă, apoi căderea autoturismului de pe podul rutier pe o linie curentă de cale ferată, de la o înălțime de 6 metri. În cădere, autoturismul a rupt și firul de înaltă tensiune, fără a se înregistra alte evenimente. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a femeii, în vârstă de 36 de ani, care s-a ales cu o fractură la umărul stâng și traumatism cranian. Din fericire, băiatul are un traumatism cranian, dar se află în afara oricărui pericol. 


În mod paradoxal, băiatul care nu purta centura de siguranță a scăpat cu câteva zgârieturi, iar mama sa, care avea centura, are probleme medicale mai grave. Conducătorul autocamio-nului a fost testat cu aparatul DRAGER, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4376 secunde