A fost suplimentat numărul polițiștilor la granițele țării

141
Creșterea numărului de turiști români și străini în zona litoralului Mării Negre, Delta Dunării și stațiunile montane, precum și numărul mare de cetățeni români care aleg să-și petreacă concediul în afara granițelor țării, determină Poliția de Frontieră să ia o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.


În această perioadă, conducerea Poliției de Frontieră Române a dispus suplimentarea personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale și din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.


De asemenea, va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei și au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum. 


Nu în ultimul rând, Poliția de Frontieră colaborează cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, precum și cu administrația publică locală, pentru rezolvarea, în comun, a problemelor turiștilor, dar și ale localnicilor. În această perioadă, peste 4.400 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde