700 dolari pentru o viață mai bună. Visul imigranților, spulberat de polițiștii din Constanța

593
700 dolari pentru o viață mai bună.  Visul imigranților, spulberat de polițiștii din Constanța - imigranticonstanta2-1500912139.jpg

Articole de la același autor

Aspiră la o viață mai bună, dar de cele mai multe ori visul lor este spulberat. Este vorba despre imigranții care pleacă din țări sărace, dar al căror drum spre țările "minune" se transformă într-un real coșmar.

Polițiștii de frontieră constănțeni sunt tot mai des martorii unor situații de acest fel. Recent, oamenii legii din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliției de Frontieră Negru Vodă au depistat 18 cetățeni sirieni (14 adulți și patru minori) care au încercat să intre ilegal în țara noastră, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Totul a început când polițiștii au observat un microbuz ce venea dinspre Bulgaria și se îndrepta cu viteză spre teritoriul țării noastre. Un echipaj al Poliției de Frontieră a monitorizat deplasarea mijlocului de transport și, după ce a intrat ilegal în România, a urmărit și blocat microbuzul, pe un câmp de pe direcția localității Independența. În momentul opririi, doi bărbați au sărit din vehicul și au alergat spre lanurile de porumb din apropiere.

Polițiștii de frontieră au constatat că în microbuz se aflau 18 persoane de origine afro-asiatică, ce nu posedau documente de identitate.

Cei în cauză au fost conduși la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, 14 adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, și patru minori, cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani.

Luați la întrebări, aceștia au declarat că întregul grup a plecat din Siria și a stat în Istanbul aproximativ 15 zile, iar în urmă cu trei zile, au plătit unor călăuze, ale căror date de identitate nu le cunosc, suma de 700 dolari/persoană, cu scopul de a fi transportați clandestin până în Germania. Ulterior, au ajuns în Bulgaria și au fost urcați în autoutilitara în care au călătorit până în momentul depistării pe teritoriul României. Polițiștii români efectuează în continuare cercetări, împreună cu autoritățile bulgare, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

În cauză, polițiștii de frontieră, împreună cu procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României și trafic de migranți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5612 secunde