50 de elevi au vizitat, ieri, Muzeul Militar Național

425
50 de elevi au vizitat, ieri, Muzeul Militar Național - 2f8720217a0765efb4d64477e772ccb9.jpg
Ieri, în jurul orei 11,30, 50 de elevi ai Școlii Generale cu clasele I - VIII "Remus Opreanu" Constanța au vizitat Muzeul Militar, în cadrul unei activități organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, filiala Constanța, cu ocazia Zilei Eroilor.
Oaspeții unității muzeale au primit din partea directorului Costin Scurtu detalii despre fiecare exponat, au avut ocazia să atingă armele de epocă și au participat la o scenă de luptă, pregătind un atac din tranșee.
În a doua parte a activității, reprezentanții Jandarmeriei au prezentat pe scurt activitatea instituției și au vorbit despre însemnătatea sărbătorii creștine marcate anul acesta pe 13 mai. În fața copiilor s-a aflat apoi căpitan (r) Ion Șerban, veteran jandarm, care a povestit copiilor cum, în vreme de război și, în ciuda greutăților, a ajutat o familie de evrei din Bacău, care răbda de foame. Elevii au aflat cum jandarmul și-a împărțit proviziile de hrană timp de aproape o lună cu oamenii respectivi.
Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, locotenent colonel Marian Ureche, va depune astăzi, la ora 13, coroane de flori la Monumentele Eroilor situate în incinta Cimitirului Central Constanța. Onorul va fi
dat de un pluton de 18 subofițeri, sub comanda căpitanului Paul Dima.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6531 secunde