400 de pompieri vor fi la datorie, în fiecare zi, în timpul sezonului estival

159
400 de pompieri vor fi la datorie, în fiecare zi, în timpul sezonului estival - 400depompieri-1497788484.jpg
Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc. Acestea vizează acoperirea intervențiilor, prin suplimentarea personalului și tehnicii existentă la nivelul județului Constanța, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatorilor.


Astfel, pentru prevenirea situațiilor de urgență, în perioada următoare prin dislocarea personalului operativ din 14 județe, peste 400 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în stațiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) va susține misiunile orientate spre siguranța celor care aleg să-și petreacă timpul liber pe litoral.


O atenție deosebită a fost acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe A2 si A4, astfel că în fiecare week-end, mai multe echipaje vor asigura intervențiile (inclusiv cele medicale de urgență) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanța, Ialomița și București-Ilfov.


De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanța, inspectoratul județean va înființa 15 puncte de lucru temporare, față de cele 9 existente anul trecut. Gradul de siguranță a constănțenilor și a celor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral va fi consolidat prin suplimentarea celor 10 subunități de intervenție județene, cu personal și tehnică specifică care vor încadra 6 puncte de prim-ajutor, 8 puncte de lucru pentru stingerea incendiilor și un punct de lucru pentru salvarea din mediul acvatic. 


De asemenea, la intrările principale din municipiul Constanța (Valul lui Traian, Ovidiu și Agigea) vor fi disponibile, pentru intervenția imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2633 secunde