38 de imigranți, printre care 17 copii, salvați de polițiștii Gărzii de Coastă

202
Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune Frontex, în cadrul Operațiunii Maritime Comune "EPN Poseidon Sea", au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 38 de persoane, dintre care 17 copii, care erau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde.

În urmă cu câteva zile, echipajul navei MAI 1102 a observat, cu ajutorul apara-turii de la bordul navei, o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta dinspre Turcia către apele teritoriale ale Greciei.

Imediat, polițiștii de frontieră de pe nava Poliției de Frontieră Române au acționat, respectând procedurile legale internaționale specifice în aceste cazuri, pentru salvarea persoanelor din ambarcațiune, care se aflau în pericol de scufundare în Marea Egee.

După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 38 de persoane, 11 bărbați, 10 femei și 17 copii, care au declarat că provin din Siria, Irak și Kuweit.

Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență, iar câteva ore mai târziu, toate persoanele au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3157 secunde