21 de percheziții, în aceste momente. Prejudiciul trece de un milion de euro!

202
21 de percheziții, în aceste momente. Prejudiciul trece de un milion de euro! - perchezitii1-1458199482.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează astăzi 21 de percheziții la sedii și puncte de lucru ale unor firme, precum și la locuințele unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 1.200.000 de euro, prin evaziune fiscală. În urma descinderilor, 13 persoane urmează să fie conduse la audieri.

"În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 21 de percheziții în București și în județele Ilfov și Teleorman", se arată într-un comunicat al IGPR.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum si la domiciliile și locuințele unor persoane fizice.

În cauză, 13 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că administratorii mai multor societăți comerciale din București și din județele Ilfov și Teleorman, ar fi înregistrat în contabilitatea societăților implicate operațiuni comerciale fictive, în scopul diminuării impozitului pe profit și diminuării valorii TVA de plată la bugetul general consolidat al statului.

În activitatea infracțională, persoanele cercetate ar fi beneficiat și de suportul unor administratori de societăți comerciale de tip fantomă.

Sumele de bani corespunzătoare facturilor emise, peste 20 de milioane de lei, ar fi fost retrase din conturile societăților pe care le controlau și remise reprezentanților societăților beneficiare.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, prejudiciu cauzat bugetului de stat a fost estimate la 5.500.000 de lei (echivalentul a 1.200.000 de euro), existând indicii cu privire la valoarea totală de aproape 5 milioane de euro, supusă procesului de spălare de bani.

Perchezițiile vizează identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri și mijloace folosite în activitatea infracțională, urmând a fi puse în aplicare totodată 13 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1957 secunde