14 funcționari publici, în atenția DGA, după un prejudiciu de jumătate de milion de euro

469
14 funcționari publici, în atenția DGA, după un prejudiciu de jumătate de milion de euro - 14functionari-1492710688.jpg
Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, în baza ordonanței de delegare emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și sub coordonarea acestuia, au efectuat, ieri, o percheziție la domi-ciliul lui Vasile Cătălin Cornaci, funcționar public cu funcție de conducere în cadrul Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Mangalia, suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice. 


Potrivit anchetatorilor, la data de 29 martie 2016, la nivelul unității de parchet s-a început urmărirea penală, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni, în perioada 2007-2010, de către reprezentanți ai SPADPP Mangalia, constând în întocmirea unor documente cu caracter eminamente nereal pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate.


Prin folosirea acestora, au fost ge-nerate succesiv/ulterior alte contracte de achiziție publică, care trebuia asigurate în garanție de către partenerul contractual din anul 2007. Prejudiciul total provocat bugetului local este de aproximativ 14 milioane de lei. 


Față de Vasile Cătălin Cornaci s-a dispus măsura sechestrului asigurator pe bunuri în valoare de 100.000 euro, prejudiciul cauzat de infracțiunile pentru care este cercetat fiind estimat la valoarea de 500.000 euro. Prin ordonanța din 12 aprilie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus extinderea cercetărilor și continuarea urmăririi penale față de 14 suspecți, toți funcționari publici, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, precum și delapidare. 


Vasile Cătălin Cornaci este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial, delapidarea cu consecințe deosebit de grave, ambele în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2234 secunde