Ziua Maritimă Mondială are ca temă "Conectarea navelor, oamenilor și porturilor"

225
Ziua Maritimă Mondială are ca temă

Articole de la același autor

Importanța dezvoltării legăturilor dintre toate sectoarele maritime va fi puternic reflectată în activitatea Organizației Maritime Internaționale din 2017. De altfel, "Conectarea navelor, oamenilor și porturilor" a fost aleasă ca temă a Zilei Maritime Mondiale din acest an, de către secretarul general Kitack Lim, cu prilejul vizitei din Felixstowe, cel mai aglomerat port de containere din Regatul Unit.


"Pe tot parcursul anului, vom sublinia importanța dezvoltării conexiunilor între toate sectoarele maritime, atât din perspectivă politică, cât și practică. Beneficiile traficului liber și eficient de mărfuri, ale schimburilor comerciale trec dincolo de nave și porturi. În calitate de agenție a ONU, Organizația Maritimă Internațională s-a angajat ferm să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Transportul maritim și porturile pot juca un rol important în asigurarea condițiilor pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, pentru prosperitate și stabilitate, prin promovarea comerțului maritim. Porturile și sectoarele maritime pot fi generatoare de bunăstare, pe uscat și pe mare", a spus Lim.


El a încurajat statele membre IMO și comunitățile maritime să se alăture cu activități și inițiative pentru a marca cum se cuvine evenimentul, Ziua Maritimă Mondială este celebrată în fiecare an pe 29 sep-tembrie. Pentru sărbătoarea din 2016, Organizația Maritimă Internațională a ales tema "Shipping-ul: indispensabil pentru omenire".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.3261 secunde